Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

20-27 iulie: Tabără de educaţie ecologică şi turism montan la Cheile Râmeţului şi Întregalde. Participă liceeni de la cercurile şcolare de profil

Publicat

corturi de camping Aproximativ 100 de elevi de la liceele din judeţul Alba, alături de profesori însoţitori vor participa, în perioada 20-27 iulie, la Tabăra de educaţie ecologică şi turism montan 2015. Acţiunea este dedicată celor implicaţi în cercurile şcolare de turism şi se desfăşoară la Cheile Râmeţului şi Întregalde. CJ Alba contribuie cu 60.000 de lei pentru proiectul privind cercurile şcolare, din care suma de 25.000 de lei se alocă pentru organizarea taberei.

Proiectul de hotărâre în acest sens va fi discutat şi votat în şedinţa din iunie a CJ Alba, când se aprobă regulamentul de organizare a taberei. Potrivit documentaţiei, tabăra reprezintă un instrument de familiarizare şi de dezvoltare a unor aptitudini pentru elevii din unităţi de învăţământ din Alba, astfel încât aceştia să îşi cunoască judeţul, să socializeze şi să fie informaţi privind comportamentul la munte, dar şi privind cultura, tradiţiile şi obiceiurile din zonă.

Bugetul aprobat pentru proiectul „Cercuri şcolare de turism” este de 60.000 lei, iar cel estimat pentru desfăşurarea taberei de educaţie ecologică şi turism montan – 2015 este de 25.000 lei.

Tabăra va avea loc la Cheile Râmeţului şi Întregalde, în perioada 20-27 iulie 2015

Vor participa cel mult 10 elevi însoţiţi de doi profesori coordonatori de la fiecare cerc de turism din cadrul Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Colegiului Tehnic Apulum, Colegiului Tehnic Aiud, Colegiului Naţional “Inochentie Micu Clain” Blaj, Liceului „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş, Liceului „Corneliu Medrea” Zlatna, Liceului Tehnologic Sebeş, Liceului „Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud, unităţi de învăţământ cu care Consiliul judeţean Alba menţine şi dezvoltă relaţii de colaborare în domeniul cultural, turism, voluntariat şi altele.

Pentru organizarea taberei de educaţie ecologică şi turism montan – 2015, cercurile şcolare de turism vor fi dotate cu corturi, saci de dormit, pelerine ploaie, lanterne frontale, vase camping, rucsaci, izoprene.

Tinerii vor fi implicaţi în drumeţii pe trasee turistice, vor vizita obiective de cultură din zonă, vor participa la concursuri sportive şi de cultură generală, vor avea foc de tabără şi vor afla detalii despre obiceiurile şi tradiţiile locului

Pentru a participa la această tabără, trebuie completată o fişă de confirmare, iar profesorii coordonatori vor prezenta tabelul nominal al elevilor, procesul verbal cu semnăturile acestora care atestă participarea la instruirea privind respectarea regulilor de protecţie împotriva accidentelor şi de prevenire a oricăror evenimente nedorite pe tot parcursul desfăşurării taberei, prevederile regulamentului taberei, aviz epidemiologic de la medicul de familie pentru fiecare elev, adeverinţă cu menţiunea “apt efort fizic” de la medicul şcolar sau medicul de familie şi acordul scris al părinţilor pentru participarea elevului/elevei la tabără.

Transportul participanţilor se va face cu autocarul pe ruta Alba Iulia – Cheile Râmeţului şi retur Întregalde – Alba Iulia.

Masa pentru prima zi se asigură individual de fiecare participant, iar pentru restul zilelor alimentele se vor asigura de către Consiliul judeţean Alba pe baza meniului rezultat din consultarea elevilor şi a profesorilor coordonatori.

Fiecare cerc de turism va avea propria organizare internă (elevi de serviciu, pregătirea mesei şi alte responsabilităţi), dar se respectă întocmai programul taberei şi orarul zilnic; toate activităţile se vor desfăşura sub directa coordonare a profesorilor coordonatori; prepararea hranei se va face separat de către fiecare grup în funcţie de alimentele alocate numai în locuri special amenajate pentru prevenirea incendiilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax