Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

2012 – Anul olimpicilor: Elevii care au demonstrat că în Alba se face şcoală de bună calitate

Publicat

elevi

Peste 50 de elevi silitori au demonstrat în anul 2012 că în Alba se face școală. Tinerii care au reușit să se califice la olimpiadele naționale au adus județului locuri fruntașe, mențiuni și premii speciale. Cu toate că numărul celor care au participat anul acesta la etapele naționale este mai mic față de cel din 2011, numărul premiilor este mai mare.

Dacă în anul 2011, un număr de 61 de elevi au obținut premii și mențiuni la olimpiadele naționale, în 2012 au reușit această performanță 58 de tineri. Cu toate acestea, numărul locurilor fruntașe a fost mai mare în acest an.

Anul precedent a adus județului Alba două locuri I la Olimpiada națională de limbă, comunicare și literatura română precum și la Olimpiada națională de limbă elină, iar anul 2012 a adus trei medalii de aur. Acestea au fost câștigate la olimpiada națională de limba română minorități, istoria bisericii ortodoxe române și limba greacă.

Și numărul celor care s-au clasat pe poziția secundă a fost mai mare. Un total de nouă școlari au obținut locuri II în 2012 față de șase în anul 2011.

Medalii de bronz au obținut anul acesta 11 elevi, față de șase anul precedent.

În cei doi ani,  cele mai bune rezultate au fost obținute la olimpiadele de matematică, limba greacă și informatică.

Vezi care sunt cei mai buni elevi din anul școlar 2011-2012, 2010-2011.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax