Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

21 aprilie: Ziua Mondială a Creativității și Inovării. Industriile creative, printre cele mai dinamice sectoare ale economiei

Publicat

Națiunile Unite au desemnat ziua de 21 aprilie drept Ziua Mondială a Creativității și Inovării pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la rolul creativității și al inovației în toate aspectele dezvoltării umane.

Economia creativă nu are o definiție unică. Este un concept în evoluție, care se bazează pe interacțiunea dintre creativitatea umană și idei, cunoștințe și tehnologie. În esență, sunt activitățile economice bazate pe cunoaștere pe care se bazează „industriile creative”.

Economia creativă – care include produse audiovizuale, design, new media, artele spectacolului, publicarea și artele vizuale – este un sector extrem de mobil al economiei mondiale în ceea ce privește generarea de venituri și crearea de locuri de muncă.

Cultura este o componentă esențială a dezvoltării durabile și reprezintă o sursă de identitate, inovație și creativitate pentru individ și comunitate.

În același timp, creativitatea și cultura au o valoare semnificativă care contribuie la dezvoltarea socială incluzivă, la dialog și înțelegere între popoare.

Casa Plic și Casa Cuib: Concepte creative realizate de arhitecții de la Prototip Studio. Doi membri ai echipei sunt din Alba Iulia

Astăzi, industriile creative se numără printre cele mai dinamice sectoare ale economiei mondiale, oferind noi oportunități țărilor în curs de dezvoltare de a trece în zonele emergente cu creștere ridicată ale economiei mondiale.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax