Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

21 iunie: Ziua internațională a Muzicii, sărbătoarea melomanilor. Video: Doi artiști extraordinari într-un spectacol altfel

Publicat

YouTube video

Celebrată în Franța începând din 1982, ziua muzicii a devenit o sărbătoare europeană din 1985, pentru ca mai apoi să fie îmbrăţişată şi de state de pe alte continente.

Sunt promovate toate genurile muzicale, dar și variatele forme de expresivitate muzicală.

Evenimente festive sunt organizate în peste 1.000 de oraşe din 120 de ţări de pe glob.

Cei doi artiști din spectacolul de mai sus au performat și la Alba Iulia cu un spectacol numit ”Duel”, în timpul Festivalului de Teatru de la Alba Iulia. Unul dintre ei (Paul Staicu) este român.

Aceștia propun o trecere prin genurile muzicale, într-un mod aparte. Vă lăsăm să descoperiți bucuria acetui spectacol.

În 1982, Ministerul Culturii din Franța a avut ideea unui nou tip de vacanță muzicală.

Francezii și-au imaginat o zi în care muzica live gratuită ar fi peste tot: colțuri de stradă și parcuri, acoperișuri și grădini, fațade de magazine și vârfuri de munte.

Și, spre deosebire de un festival de muzică tipic, invitația de a se să alătura să cânte sau să găzduiască spectacole, a fost pentru toată lumea.

Evenimentul a avut loc în solstițiul de vară, 21 iunie, și s-a numit Fête De La Musique. (Un joc de cuvinte în franceză: „sărbătoare a muzicii” dar  și „a face muzică!”)

În mod uimitor, acest vis s-a împlinit. Fête s-a transformat într-o adevărată sărbătoare națională: aproape 8% din țară (5 milioane de oameni) au cântat la un instrument sau au cântat în public pentru Fête de la Musique.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax