Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

23 martie: Ziua Mondială a Meteorologiei. Contribuția vitală a științei și tehnologiei meteorologice la protejarea vieții

Publicat

Ziua Mondială a Meteorologiei este sărbătorită pe 23 martie în fiecare an și marchează înființarea Organizației Meteorologice Mondiale (OMM) în 1950.

Scopul acestei zile este de a sublinia importanța informațiilor meteorologice și a monitorizării schimbărilor climatice pentru siguranța și bunăstarea umană.

În Ziua Mondială a Meteorologiei, se desfășoară diverse activități și evenimente pentru a promova conștientizarea publicului cu privire la rolul esențial al meteorologiei în viața de zi cu zi și în gestionarea riscurilor naturale.

Aceste evenimente pot include seminarii, expoziții, concursuri, precum și campanii de conștientizare.

Tema anuală a Zilei Mondiale a Meteorologiei poate varia, dar scopul rămâne același: de a evidenția contribuția vitală a științei și tehnologiei meteorologice la protejarea vieții și a proprietății împotriva impactului negativ al fenomenelor meteorologice extreme și al schimbărilor climatice.

OMM și alte organizații meteorologice utilizează această ocazie pentru a sublinia nevoia de cooperare internațională în domeniul meteorologiei și pentru a încuraja guvernele și comunitățile să investească în infrastructură meteorologică și în sisteme de alertă timpurie pentru a face față mai eficient riscurilor asociate cu vremea și clima.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax