Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

25-27 APRILIE | Alba Iulia se pregătește de sărbătoare: Festivalul Roman Apulum și Zilele Cetății Alba Carolina

Publicat

În mai puțin de o săptămână, Alba Iulia intră oficial în „Sezonul Festivalurilor”. Festivalul Roman Apulum, Zilele Cetății, Festivalul Internațional de Jazz, Sărbătoarea Muzicii, festivaluri de film, de folk, de teatru, de modă, festivaluri sportive și, nu în ultimul rând, Festivalul Dilema Veche sunt doar câteva dintre evenimentele ce vor avea loc în Cetatea Alba Carolina în aproape fiecare weekend până în toamnă.

Seria evenimentelor anului 2014 începe în Alba Iulia în ultimul sfârșit de săptămână din luna aprilie, când, timp de trei zile, se vor desfășura simultan Festivalul Roman Apulum și Zilele Cetății Alba Carolina.

Festivalul Roman Apulum, ajuns în acest an la cea de-a doua ediție, se va desfășura în zona Porții a III-a a Cetății, pe peluzele din stânga și dreapta podului din lemn, pe Traseul de Est al Cetății.

În cele trei zile de festival, iubitorii de istorie şi cei pasionaţi de lupte istorice vor avea parte de spectacole, ateliere, lupte cu gladiatori, bătălii daco-romane, demonstrații de virtuozitate în tehnicile de luptă, prezentări ale armelor și echipamentelor militare daco-romane, muzică, dansuri și ritualuri antice cu Nimfele Daciei, dar și expoziții culinare, cu prezentări gastronomice daco-romane.

Sunt invitate să participe la Festivalul Roman Apulum trupe de reconstituire a actului istoric din țară și din Italia și Bulgaria.

Tot în aceste trei zile vor avea loc și Zilele Cetății Alba Carolina, în Șanțurile Cetății. La edițiile anterioare, publicul a putut asista la parade ale participanților la festival, ateliere, spectacole de teatru stradal, dansuri medievale, concerte cu trupe românești și străine.

Citeşte 25-27 aprilie: ZILELE CETĂŢII Alba Iulia – Festivalul Roman Apulum. Două mii de ani de istorie, într-un weeekend. Vezi PROGRAMUL

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax