Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

25 august: Ultima zi pentru depunerea Declaraţiei D112 aferente obligaţiilor pentru iulie

Publicat

Declaraţia unică D112, ce cuprinde obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, a impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, poate fi depusă la Direcţia Generală de Finanţe Alba până în data de 25 august, pentru obligaţiile aferente lunii iulie. Nedepunerea sau întârzierea la depunerea D112 este contravenţie şi se sancţionează cu amenzi de 500 lei până la 1.000 lei pentru persoane fizice şi 1.000 lei până la 5.000 lei pentru persoane juridice.

Reprezentanţii DGFP Alba au precizat că informaţiile din D112 erau furnizate până la implementarea acestui sistem către patru instituţii (A.N.A.F., C.N.P.A.S., A.N.O.F.M., C.N.A.S.S.). Din evidenţele fiscale, 6.600 de contribuabili trebuie să depună D112, dintre aceştia doar 3.968 achitându-se de obligaţie până marţi, la ora 10.00, respectiv 60,26%. Cei mai mulţi au ales să folosească internetul, respectiv 3.210, iar cele mai multe declaraţii au fost depuse din Alba iulia – 1.657.

Instituţia a pus la dispoziţia contribuabililor un număr suplimentar de ghişee şi în această lună. Pe pagina de internet, www.anaf.mfinante.gov.ro, sunt afişate adresele ghişeelor disponibile. 

Începând cu această lună, Declaraţia 112 se depune exclusiv online, ANAF intenţionând să desfiinţeze ghişeele pentru preluarea declaraţiilor, pentru a evita aglomeraţiile şi pierderile de timp. În luna august, acestea vor rămâne însă deschise pentru contribuabilii care nu au obţinut încă certificatul digital calificat, necesar pentru completarea online.

Agenţia Fiscală a pus la dispoziţia contribuabililor un ghid de completare a declaraţiei D112 ce poate fi găsit pe site-ul instituţiei, www.anaf.mfinante.gov.ro. De asemenea, DGFP Alba acordă asistenţă la nr. de telefon: 0258 819 825 şi la toate compartimentele de “Asistenţă contribuabili” din cadrul Administraţiilor Finanţelor Publice municipale şi orăşeneşti.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax