Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

26 aprilie: Ziua Proprietății Intelectuale. De ce sunt importante drepturile de autor

Publicat

26 aprilie: Ziua Proprietății Intelectuale. Această zi este sărbătorită la nivel mondial în fiecare an cu scopul de a crește conștientizarea publică cu privire la importanța drepturilor de proprietate intelectuală și de a promova înțelegerea și respectul acestora în întreaga lume.

Evenimentul este organizat de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI), o agenție specializată a Națiunilor Unite care promovează protecția și utilizarea creativă a proprietății intelectuale la nivel global.

Ziua Proprietății Intelectuale oferă oportunitatea de a sublinia contribuția inovației și creativității la progresul societății și economiei, precum și de a evidenția importanța protecției drepturilor de proprietate intelectuală pentru promovarea inovației și a competiției corecte.

În timpul Zilei Proprietății Intelectuale, sunt organizate diverse evenimente, conferințe, seminarii și campanii educaționale pentru a evidenția rolul crucial al drepturilor de proprietate intelectuală (DPI) în promovarea inovației, a creativității și a dezvoltării economice și sociale durabile.

Prima mașină din România care merge cu apă este un Logan. Invenția a fost omologată de un instructor auto

Aceste evenimente vizează, de asemenea, să ofere informații și resurse pentru a ajuta oamenii să înțeleagă mai bine importanța și modalitățile de protejare a proprietății lor intelectuale.

Prin sărbătorirea Zilei Proprietății Intelectuale, comunitatea globală își reiterează angajamentul față de promovarea și protejarea drepturilor de proprietate intelectuală, recunoscând contribuția vitală a acestora la inovare, creativitate și progresul societății.

Ziua Proprietății Intelectuale: lucruri mai puțin cunoscute

La 26 aprilie 1970, a intrat în vigoare Convenţia de înfiinţare a Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuală.

În anul 2000, statele membre ale organizaţiei au stabilit marcarea Zilei mondiale a proprietăţii intelectuale pentru recunoaşterea eforturilor persoanelor care creează şi a inventatorilor.

Prin marcarea acestei zile se atrage atenţia asupra importanţei rolului creativităţii şi inovaţiei umane în slujba unei lumi mai bune.

Din 1970, România este membru fondator al Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuală.

Proprietatea intelectuală vizează recunoaşterea dreptului asupra unei anumite invenţii, creaţii sau idei şi în special privind drepturile legale rezultate în urma activităţii intelectuale depuse.

Drepturile de proprietate intelectuală se împart în: drepturi de autor, care protejează creaţii literare, artistice şi ştiinţifice, şi drepturi de proprietate industrială, care includ brevete, patente etc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax