Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

26 februarie: Gala premiilor OSCAR. Lista completă a nominalizărilor la cel mai important eveniment din cinematografie


Publicat

The-Oscars-2017-Betting-OddsCea de-a 89-a ediție a Galei Premiilor Oscar are loc în 26 februarie la Los Angeles. Ca și la Globurile de aur, musicalul „La La Land” conduce în topul nominalizărilor pentru premiile Oscar anunțate marți de Academia americană de film, nu mai puțin de 14, urmat de science-fiction-ul „Arrival” și drama „Moonlight”, despre viața unui tânăr homosexual de culoare, cu câte opt nominalizări fiecare. 

Iată lista completă a nominalizărilor la premiile Oscar.

La La Land este pelicula cu cele mai multe nominalizări la Oscar de anul acesta. Musicalul a fost selectat la 14 categorii printre care cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu, cei mai buni actori în rol principal şi desigur, cel mai bun cântec si cea mai buna coloană sonoră. Filmul spune o poveste de dragoste dintre doi tineri artişti, la început de drum, care îşi încearcă norocul chiar la Los Angeles. Pe măsură ce visurile lor capătă contur în plan profesional, relaţia lor începe să aibă de suferit. La La Land vine la pachet cu multă emoţie şi este un musical modern, exact cum şi l-a dorit regizorul Damien Chazelle. Numărul mare de nominalizări si faptul că a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun film comedie/musical, îl face favoritul detaşat al categoriei.

Hacksaw Ridge este filmul care l-a readus pe platourile de filmare pe Mel Gibson după o pauză de 10 ani, dar în calitate de regizor, nu de actor. Scânteia care l-a scos pe Gibson din amorţeală a fost povestea reală a unui tânăr care a luptat în al doilea razboi mondial fără să se atingă de vreo armă de foc. În ciuda greutăţilor pe care le-a întâmpinat din pricina refuzului de a folosi arme, bărbatul a rămas în armată, în care se înscrisese voluntar, şi a reuşit să salveze 75 de camarazi în cea mai sângeroasă luptă pe care au purtat-o cu japonezii. Pelicula are 6 nominalizări la Oscar.

Hidden Figures este un film bazat pe o poveste reală, redată iniţial in cartea Margot Lee Shetterly, Hidden Figures. În anii ’60, când persoanele de culoare nu aveau nici măcar dreptul de a vota, 3 negrese matematiciene ajung să lucreze la NASA, având o contribuţie însemnată în cadrul primei misiuni spaţiale. Filmul spune astfel povestea femeilor necunoscute din spatele misiunii pe care o cunoaşte toată lumea, şi este despre ambiţie, emoţie şi distribuţia nediscriminatorie a inteligenţei.

Moonlight este un film care urmăreşte viaţa unui tânăr de culoare din copilărie până la maturitate, care se zbate între dependenţa de droguri a mamei sale şi orientarea lui sexuală. Filmul abordează o serie de teme printre care relaţia părinte-copil, identitate şi prejudecăţi. Naomie Harris, nominalizată la categoria cea mai bună actriţă în rol secundar pentru rolul mamei din Moonlight, spune că filmul este despre dragoste, nicidecum despre persoanele de culoare sau orientari sexuale. Moonlight a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun film dramă şi este favorit, alături de La La Land, în cursa pentru cel mai important Oscar, având 8 nominalizări.

Lion este filmul care spune povestea adevărată şi emoţionantă a unui copil de 5 ani din India care se pierde de familia sa şi care, după multe peripeţii, ajunge să fie adoptat de un cuplu din Australia. 25 de ani mai târziu, copilul, devenit adult, îşi caută cu disperare locurile natale cu ajutorul Google Earth, aplicaţie care îl ajută să îşi regăsească drumul înapoi spre casă şi familia. Pelicula are 6 nominalizări la Oscar, printre care cel mai bun actor si cea mai bună actriţă în roluri secundare: Dev Patel şi Nicole Kidman.

Fences este adaptarea cinematografică a unei piese de teatru cu acelaşi nume. Un film în regia lui Denzel Washington, care joacă şi rolul principal. În Fences, acţiunea are loc în anii 50 şi spune povestea unui bărbat care în tinereţe fusese un jucător de baseball de succes dar a cărui viaţă s-a schimbat dramatic după ce a ajuns în închisoare. Troy este acum gunoier, este soţ şi tată, insă regretele şi frustrările legate de visurile sale neîmplinite afectează întreaga familie, asupra căreia Troy încearcă să se impună.

Manchester by the Sea are un subiect simplu şi nu excelează la capitolul acţiune. Însă pelicula a impresionat criticii mai ales pentru regia şi jocul actoricesc. Nu e de mirare că printre cele 6 nominalizari pe care le-a obținut la Oscar se numără cel mai bun actor şi actriţă în roluri principale, cel mai bun actor secundar, scenariu si regie. Filmul spune povestea unui bărbat care, după moartea fratelui său, se vede nevoit să se întoarcă în oraşul pe care îl părăsise cu ani în urmă, pentru a avea grijă de nepotul său.

Arrival este singurul SF selectat de către Academia Americană de Film şi care a adunat un număr mare de nominalizări: 8. Arrival ne provoacă să ne imaginăm că deasupra planetei noastre au aterizat 12 nave spaţiale misterioase despre ale căror intenţii nimeni nu ştie nimic. Aşa ajunge o expertă în lingvistică, interpretată de Amy Adams, să fie solicitată de autorități pentru a descifra limbajul „intrușilor”. Filmul este regizat de cunoscutul regizor canadian Denis Villeneuve.

În Hell or High Water, doi fraţi din Texas jefuiesc filialele unei bănci care ameninţa afacerea familiei lor iar planul pare că functioneaza până când pe firul investigaţiei intervine un un poliţist care este cu atât mai determinat să afle cine sunt făptaşii, cu cât este la ultimul lui caz înainte de pensionare. Filmul are accente de western, ceea ce îl face pe Jeff Bridges, un veteran al genului, perfect în rolul polițistului Texan. Bridges este de altfel nominalizat la categoria cel mai bun actor în rol secundar. În total, Hell or High Water are 4 nominalizări la Oscar.

Lista nominalizărilor la premiile Oscar 2017

-► Cel mai bun film: Arrival, La La Land, Lion, Moonlight si Silence.

-► Cel mai bun actor intr-un rol principal: Casey Affleck (Manchester by the Sea), Andrew Garfield (Hacksaw Ridge),
Ryan Gosling (La La Land), Viggo Mortensen (Captain Fantastic) si Denzel Washington (Fences).

-► Cel mai bun actor in rol secundar: Mahershala Ali (Moonlight), Jeff Bridges (Hell or High Water), Lucas Hedges (Manchester by the Sea), Dev Patel (Lion) si Michael Shannon (Nocturnal Animals).

-► Cea mai buna actrita intr-un rol principal: Isabelle Huppert (Elle), Ruth Negga (Loving), Emma Stone (La La Land), Natalie Portman (Jackie) si Meryl Streep (Florence Foster Jenkins)

-► Cea mai buna actrita in rol secundar: Viola Davis (Fences), Naomie Harris (Moonlight), Nicole Kidman (Lion), Octavia Spencer (Hidden Figures) si Michelle Williams (Manchester by the Sea).

-► Cel mai bun cantec: „Audition” (La La Land), „Can’t Stop the Feeling!” (Trolls), „City of Stars” (La La Land), „The Empty Chair” (Jim: The James Foley Story) si „How Far I’ll Go” (Moana).

-► Cel mai bun film strain: Land of Mine (Danemarca), A Man Called Ove (Suedia), The Salesman (Iran), Tanna (Australia) si Toni Erdmann (Germania)ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Toate universitățile din țară trebuie să introducă datele de studii de licență, master și doctorat în Registrul matricol unic

Publicat

laptop calculator

Ministrul Educației a solicitat tuturor instituțiilor de învățământ superior ca, începând cu data de 2 noiembrie, în termen de 30 de zile, să opereze toate modificările necesare în Registrul matricol unic al universităților din România (RMUR), astfel încât să fie implementate toate măsurile prevăzute de actele normative în vigoare, anunță ministerul de resort.

Potrivit MEC, instituțiile de învățământ superior vor introduce în RMUR seriile și numerele actelor de studii întocmite și eliberate pentru absolvenții celor trei cicluri de studii universitare (licență, master, doctorat), precum și ale altor forme de studii. De asemenea, vor fi introduse și date cu privire la numele conducătorului/conducătorilor de doctorat sub tutela căruia/cărora au fost/sunt organizate studiile, pentru fiecare student doctorand.

Acest registru s-a constituit prin Legea educației naționale nr. 1/2011. Conform prevederilor LEN, art. 201, alin (5) „în baza de date electronică aferentă RMUR se înregistrează și se păstrează evidența diplomelor universitare emise în România. Universitățile acreditate și Academia Română înregistrează seriile și numerele actelor de studii întocmite și eliberate“, anunță Ministerul Educației.

Registrul matricol unic al universităților din România a devenit funcțional în anul 2016, prin includerea în contractul instituțional al fiecărei universități a obligației de a raporta datele solicitate de Ministerul Educației și Cercetării referitoare la evidența studenților pentru toate nivelurile de studii (licență master, doctorat sau alte forme de studii).

„Pentru a avea un sistem funcțional și credibil, universitățile trebuie să introducă toate datele necesare în acest registru, astfel încât, la nivelul Ministerului Educației și Cercetării, să existe o evidență centralizată a diplomelor și a certificatelor universitare. Este și acesta un pas spre o Românie modernă”, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării.

În 2018, funcționarea RMUR a fost detaliată prin ordinul ministrului educației nr. 3.714/2018, cu modificările și completările ulterioare, reglementându-se faptul că instituțiile de învățământ superior de stat și particulare din România, acreditate sau autorizate să funcționeze provizoriu și Academia Română, au responsabilitatea și obligația să înregistreze în RMUR „seria și numărul actelor de studii emise pentru absolvenții înscriși la toate ciclurile de studii universitare (licență, master, doctorat) și la alte forme de studii“.

sursă: edu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Astrid Fodor validată primar la Sibiu. Decizie finală la Tribunal după ce Judecătoria o invalidase pe motiv de incompatibilitate

Publicat

Tribunalul Sibiu a validat instalarea în funcție a primarului ales Astrid Fodor. Decizia este definitivă, după ce inițial Judecătoria invalidase mandatul acesteia, pe motiv de incompatibilitate.

Judecătoria Sibiu a respins validarea lui Astrid Fodor în funcţia de primar al municipiului Sibiu, după ce Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că Fodor are interdicţie să ocupe funcţia timp de trei ani, adică în perioada 2020-2023, pentru că s-a aflat în stare de incompatibilitate între 2012 şi 2014, când a fost viceprimar, scrie g4media.ro.

„Se aduce la cunoştinţă publică faptul că, prin încheierea pronunţată la Judecătoria Sibiu în camera de consiliu, la data de 16.10.2020, în dosarul nr. 9486/306/2020, a fost respinsă cererea formulată de Biroul Electoral al Circumscripţiei Municipale Sibiu – nr.1, pentru validarea mandatului de primar al municipiului Sibiu, atribuit doamnei Astrid Cora Fodor, în urma alegerilor locale desfăşurate la data de 27 septembrie 2020”, se arată într-un comunicat al Judecătoriei Sibiu.

Decizia instanţei a fost atacată cu apel de Fodor, iar Tribunalul a dat decizia de validare în funcție, definitivă.

surse: g4media.ro, agerpres.ro

sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Primarul din Ciugud, Gheorghe Damian, a fost confirmat cu COVID-19. S-a izolat la domiciliu, iar starea sa de sănătate este bună

Publicat

Primarul din Ciugud, Gheorghe Damian, a fost confirmat cu COVID-19. Potrivit DSP Alba, în ultimele 24 de ore, în comună s-au înregistrat 4 infectări noi în ultimele 24 de ore. Incidența la mia de locuitori este 5,5, potrivit DSP Alba.

Situația a fost confirmată de reprezentanții Primăriei Ciugud.

„Am fost informați și noi astăzi că domnul primar a fost diagnosticat cu SARS-COV-2. De câteva zile domnul primar a luat decizia de a se autoizola și apoi a fost carantinat la domiciliu.

Din fericire starea sa de sănătate este bună și, potrivit medicilor, până acum toate premisele sunt că ar fi o formă ușoară.

La nivelul Primăriei Ciugud am luat decizia testării tuturor colegilor, iar niciunul dintre noi nu a fost confirmat pozitiv. Testarea va fi repetată în zilele următoare pentru o siguranță deplină.

Până atunci am decis dezinfectarea totală a primăriei, care a avut loc în această dimineață, și sporirea tuturor măsurilor de protecție. Activitatea Primăriei Ciugud nu este afectată, însă toate activitățile cu publicul se vor desfășura cu și mai multe măsuri sporite de siguranță.

Facem un apel la toți cetățenii să respecte măsurile sanitare impuse pentru prevenirea și combaterea virusului SARS-COV-2 și să poarte masca în toate spațiile publice, indiferent că sunt închise sau deschise” a transmis purtătorul de cuvânt al instituției, Dan Lungu, la solicitarea Alba24.

„Dragi prieteni,

Din nefericire, oricât de mult am încercat să respect măsurile sanitare de prevenire și combaterea a pandemiei, am fost diagnosticat și eu cu virusul SARS-COV-2. Din fericire starea mea de sănătate este bună și, potrivit medicilor, până acum toate premisele sunt că ar fi o formă ușoară.

La nivelul Primăriei Ciugud am luat decizia testării tuturor colegilor și vestea bună este că niciunul dintre ei nu a fost confirmat pozitiv. Testarea va fi însă repetată în zilele următoare pentru o siguranță deplină.

Vă anunț că activitatea Primăriei Ciugud continuă normal, însă cu măsuri sporite de siguranță. De asemenea am decis dezinfectarea totală a clădirii administrative, care a avut loc în această dimineață, și sporirea tuturor măsurilor de protecție.

Vă mulțumesc tuturor celor ce sunteți cu sufletul alături de mine și de colegii mei și vă asigur de întreaga noastră recunoștință. Vă rog să aveți grijă de voi și de cei dragi, să purtați masca și să păstrați distanțarea socială, a scris Gheorghe Damian, pe pagina de Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

HARTA cazurilor de infecție cu SARS-COV-2 din România, în ultimele 24 de ore. Județele cu cele mai multe cazuri – 27 octombrie

Publicat

4.724 de infectări noi cu SARS-COV-2 au fost anunțate marți, 27 octombrie, în România. 

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în București, 623. Un număr semnificativ de cazuri s-au înregistrat și la Timiș, Iași, Brașov Prahova, Ilfov, Constanța sau Maramureș.

Harta în format mai mare poate fi vizualizată AICI.

Situația îmbolnăvirilor pe județe – 27 octombrie – sursă INSP:

Județ / Număr de cazuri confirmate (total) / Număr de cazuri noi:

Mun. București- 32374- 623

Iași- 9692- 201

Prahova- 9170- 168

Brașov- 8921- 190

Suceava- 8822- 176

Cluj- 7893- 264

Timiș- 7826- 225

Bacău- 7594- 121

Argeș- 6579- 65

Dâmbovița- 5995- 97

Galați- 5971- 63

Bihor- 5711- 178

Ilfov- 5655- 160

Dolj- 5638- 110

Neamț- 5571- 94

Constanța- 5162- 138

Arad- 4692- 167

Vaslui- 4658- 39

Sibiu- 4525- 131

Vâlcea- 4518- 43

Mureș- 4410- 94

Alba – 4318 – 65 (64 cazuri noi, potrivit DSP Alba)

Maramureș- 3923- 155

Hunedoara- 3853- 93

Buzău- 3670- 49

Vrancea- 3311- 24

Olt- 3245- 100

Brăila- 3235- 31

Teleorman- 2880- 120

Botoșani- 2820- 58

Gorj- 2734- 36

Harghita- 2672- 65

Bistrița- Năsăud- 2372- 72

Caraș- Severin- 2372- 69

Sălaj- 2180- 84

Mehedinți- 2006- 52

Covasna- 1999- 49

Ialomița- 1969- 50

Giurgiu- 1720- 41

Călărași- 1516- 44

Satu Mare- 1514- 97

Tulcea- 1389- 22

– 217.2- 4.724

1084 cazuri pozitive la retestare (suplimentar față de cele de mai sus) –  Distribuția pe județe:

Municipiul Bucureşti – 667

Iaşi – 89

Sibiu – 37

Neamţ – 32

Argeş – 20

Cluj – 17

Timiş – 17

Brăila – 16

Constanţa – 16

Satu Mare – 16

Harghita – 15

Arad – 14

Bihor – 14

Covasna – 12

Suceava – 10

Buzău – 8

Galaţi – 8

Hunedoara – 8

Mehedinţi – 7

Sălaj – 7

Ilfov – 7

Alba – 6

Maramureş – 6

Dâmboviţa – 5

Prahova – 5

Giurgiu – 4

Caraş –  Severin – 3

Gorj – 3

Vâlcea – 3

Dolj – 2

Tulcea – 2

Vaslui – 2

Vrancea – 2

Bacău – 1

Mureş – 1

Olt – 1

Teleorman – 1

Bistriţa –  Năsăud –

Botoşani –

Braşov –

Călăraşi –

Ialomiţa –

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate