Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

UPDATE: Şedinţă la Consiliul Local Alba Iulia. Majorarea taxei de salubrizare pentru cei fără contract şi sediu nou la UTCN Extensia Alba Iulia


Publicat

sediu Primaria Alba Iulia

primaria alba iuliaConsilierii locali din Alba Iulia s-au reunit marţi, 28 iulie, de la ora 13.00, în şedinţă ordinară, cu 15 proiecte pe ordinea de zi. Au avut de aprobat majorarea taxei speciale de salubrizare pentru locuitorii fără contract cu operatorul, protocol cu UAB, IEN şi INS pentru cercetare ştiinţifică în domeniul statistic, sediu nou pentru UTCN Extensia Alba Iulia şi alte proiecte.

UPDATE: Proiectul privind modificarea organigramei si a statului de funcţii al aparatul de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia și cel privind rezilierea contractului de comodat nr. 57845/2010 pentru administrarea spațiului ”Incubator de Afaceri” din municipiul Alba Iulia (cu Profiles International SRL Brasov) au fost retrase de pe ordinea de zi. De asemenea a fost amânată aprobarea unor documentații de urbanism, articolul 4, respectiv 5. Toate celelalte proiecte au fost aprobate de către consilierii locali.

Proiectul ordinii de zi:

1. Majorarea cuantumului taxei speciale pentru utilizatorii beneficiari ai serviciului de salubrizare care nu au încheiat contract cu operatorul de salubrizare (10 lei pe lună pentru persoane fizice, respectiv 10 lei pe salariat, pentru persoane juridice, inclusiv TVA, valabile din 3 august; majorările sunt de 36,56% pentru persoane fizice, respectiv 42,10% pentru PJ, tot din cauza închiderii rampei de gunoi din Alba Iulia şi necesitatea transportului deşeurilor la Cristian, în judeţul Sibiu)

2. Aprobarea Planului de analiză şi acoperire a riscurilor al municipiului Alba Iulia

3. Încheierea unui protocol de colaborare între Municipiul Alba Iulia, Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Institutul de Economie Națională și Institutul Național de Statistică în vederea desfășurării unor activități de cercetare științifică din domeniul statistic. (inclusiv organizarea de workshp-uri, conferinţe, programe de pregătire profesională şi elaborarea de studii privind valorificarea potenţialului de dezvoltare urbană)

4. Modificarea organigramei si a statului de funcţii al aparatul de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia

5. Aprobarea unor documentații de urbanism (PUD, PUZ):

Art.1: Avizează Planul Urbanistic Zonal „Parcelare pentru locuinte individuale si construire Centru pilot „Maria Beatrice”, Alba Iulia, str, Ana Aslan , Nr. FN, solicitant Gorinoiu Daniel Cristian şi Asociatia Nonguvernamentala Maria Beatrice”.

Art.2: Avizează Planul Urbanistic Zonal „Reglementare zona rezidentiala pt. locuinte individuale în regim de construire izolat sau cuplat şi stradă de acces, Alba Iulia, str. Izvorului, nr.5, solicitant Bucin Adina Maria, Daian Ioan Radu”.

Art.3: Avizează Planul Urbanistic Zonal „Exploatare Agregate Minerale, Alba Iulia, Extravilan, Zona Fundoaie solicitant SC Newter Drum SRL”.

Art.4: Aprobă Planul Urbanistic Detaliu „Extindere şi etajare Magazin Flanco, Alba Iulia, B-dul Revolutiei, Nr.17, solicitant Rotar Marius Si Rotar Fivia”.

Art.5: Aprobă Planul Urbanistic Detaliu „Schimb de destinatie din hala industriala (crestere ciuperci) in servicii turistice, construire restaurant si hala ambalare produse alimentare, Alba Iulia, Soseaua De Centura, Nr. 109, solicitant SC Derby Trans SRL”.

Art.6: Aprobă Planul Urbanistic Detaliu „Extindere spatiu de productie si construire spatii pentru depozitare (materie prima), Alba Iulia, Str. Al .I. Cuza, NR.28 B, solicitant SC Sews Romania”.

Art.7: Aprobă Planul Urbanistic Detaliu „Amenajare terenuri de tenis, Alba Iulia, Cetatea Istorica, Latura de Nord, între Ravelinul Sf. Elisabeta şi Contragarda Ravelinului, solicitant Asociatia Clubul Sportiv Ambasador”.

Art.8: Aprobă Planul Urbanistic Zonal „Construire galerie de artă – atelier artist plastic, Alba Iulia, Cetatea Alba Carolina, Caponiera dintre Bastionul Sf. Michael Si Sf. Carol, solicitant SC Breasla SRL”.

6. Revocarea Hotărârilor nr. 81/2015 i nr. ș 134/2015 a Consiliului local și parcelarea imobilului (teren) înscris în CF nr. 74173 Alba Iulia

7. Însușirea expertizei tehnice – completarea II pentru imobilul situat în Alba Iulia, str. Iaşilor, nr.81

8. Neînsușirea documentației întocmită în baza HG nr.834/1991 pentru CN ”Romarm” SA – filiala SC ”Uzina mecanică Cugir” SA (UM Cugir a cerut atestarea dreptului de proprietate pentru Poligonul Miceşti, dar nu deţine acte pentru transmiterea în administrare a terenului)

9. Acceptarea donației făcute municipiului Alba Iulia a unui imobil (drum) situat în Micești.

10. Înscrierea dreptului de proprietate a municipiului Alba Iulia și rectificarea suprafeței utile a imobilului (construcție), CT, nr.28, situat în Alba Iulia, str. Avram Iancu, Bl. ”Ardealului”

11. Rectificarea suprafeței unui imobil (teren) și alipirea unor imobile (terenuri) situate în Alba Iulia, B-dul Revoluției 1989, teren aferent Bazinului Olimpic (rectificare teren din suprafaţă 14.136 mp la 14.236 mp, schimbare la categoria curţi-construcţii pentru suprafaţa de 4.013 mp şi alipirea acestuia la terenul de 14.236 mp; este vorba despre terenul vizat pentru construirea Bazei de Agrement din zona Bazinul Olimpic)

12. Vânzarea unei locuințe construite din fonduri A.N.L., situată administrativ în municipiul Alba Iulia, str. Vînătorilor, bl. D1C, ap.10

13. Rezilierea contractului de comodat nr. 57845/2010 pentru administrarea spațiului ”Incubator de Afaceri” din municipiul Alba Iulia (cu Profiles International SRL Brasov)

14. Darea în administrare către Universitatea Tehnică Cluj Napoca a imobilului (teren şi construcţie) aferent ”Incubatorului de Afaceri” și fosta cantină a grupului Școlar Industrial Metalurgic Alba Iulia

15. Transmiterea în administrare Spitalului Județean Alba a unor bunuri – mijloace fixe.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Sesiune online la universitatea din Alba Iulia. Reîntoarcerea în format fizic la cursuri depinde de evoluția pandemiei de COVID

Publicat

universitate

Sesiunea de examene din luna ianuarie 2021, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, se va desfășura online.

Deja profesorii au trimis studenților materia pentru examenele ce se vor desfășura pe platforma online pe care s-au desfășurat și cursurile, de la începutul pandemiei de COVID-19.

Încă nu există informații clare în ceea ce privește revenirea la cursuri în format fizic a studenților la universitatea din Cetatea Alba Carolina.

Însă, până la începutul semestrului al doilea, la nivel instituțional se va lua o decizie în acest sens.

În primul rând, decizia ține de evoluția pandemiei la nivelul județului Alba. Dacă aceasta va fi pe un trend descendent, studenții s-ar putea reîntoarce la cursuri în format fizic.

De asemenea, mai există și varianta hibrid: o parte din studenți să meargă la cursuri, iar o altă parte să studieze de acasă.

Dacă situația cazurilor la nivelul județului nu va fi pe un trend descendent, cursurile ar putea rămâne în format online.

Potrivit reprezentanților Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, până la începerea semestrului al doilea, la nivel instituțional se va lua o decizie în ceea ce privește formatul în care studenții vor lua parte la cursuri.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

FOTO: Campania de vaccinare anti-COVID la Aiud, faza a doua. Prima persoană imunizată, o femeie de 62 de ani

Publicat

Prima persoană vaccinată anti-COVID la Aiud, în a doua fază a campaniei naționale, a fost o femeie de 62 de ani. Luni, la Aiud, mai sunt programate 60 de persoane.

”Astăzi a început la Aiud cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Primul aiudean vaccinat în cadrul celei de-a doua etape a fost doamna D. Edita în vârstă de 62 de ani, iar astăzi mai sunt programate 60 de persoane”, a anunțat Primăria Aiud.

Vezi și VIDEO: A început vaccinarea anti COVID a populației din Alba Iulia: O femeie de 88 de ani, prima persoană vaccinată

Centrul de vaccinare de la Aiud a fost organizat în sala de sport de pe strada Tribun Tudoran și funcționează în baza autorizației sanitare primite din partea Direcției de Sănătate Publică Alba.

sursă foto: Primăria Municipiului Aiud (Facebook)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Cum treci râul Arieș cu un Duster, iarna, cu apa până la faruri. Experimentul unui albaiulian

Publicat

Un albaiulian s-a încumetat recent să treacă râul Arieș cu mașina, prin apă, în condiții de iarnă și cu gheață ”la mal”. Și pentru că are încredere în Dacia Duster pe care o are și în îndemânarea sa la volan, experimentul nu i-a pus mari probleme.

Imaginile transmise de cititorul Alba24 sunt din zona Gârda de Sus, spre satul Snide (69 de locuitori). Oamenii pot trece Arieșul pe acolo doar pe jos, pe o pune suspendată, lată de doar de o jumătate de metru, dacă nu au vreun vehicul motorizat cu garda la sol mai mare și puțin curaj.

Dusterul s-a descurcat destul de bine prin apa rece ca gheața ce îi ajungea până la faruri, după cum ne-a spus cititorul Alba24.

”Este cea mai cinstită  mașină pe care am dat banii vreodată. Nu promite mai mult decât oferă. Sunt foarte mulțumit”, spune albaiulianul despre Dusterul diesel de 1,5 și 110 cp, 4×4.

Imaginile sunt din ianuarie 2020, însă și anul acesta albaiulianul a testat Dusterul, în condiții similare.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

InfoTrafic: Restricții de circulație pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș – Deva până miercuri. Tronsoanele vizate

Publicat

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, de astăzi, 18 ianuarie, până miercuri, 20 ianuarie, se vor efectua lucrări de reparații la partea carosabilă după pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș – Deva.

Tronsonul km 255+800 – 259: restricționate prima sau a doua bandă, în funcție de lucrare, pe sensul de deplasare Sibiu – Sebeș, pe raza localității Cristian, jud. Sibiu, în vederea efectuării de lucrări reparații carosabil.

La km 356, sensul de deplasare Deva – Sibiu, în zona Simeria,  județul Hunedoara,  restricționate banda de urgență si prima bandă, pentru lucrări reparație rost dilatație.

Poliția recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcției de deplasare și să crească distanța de siguranță între vehicule.

sursă: politiaromana.ro

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate