Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

29 iunie: Sărbătoare cu cruce roșie în calendarul ortodox. Cine au fost Sfinții Petru și Pavel și de ce sunt importanți

Publicat

Sfinții Petru și Pavel sunt doi dintre cei mai importanți apostoli ai lui Iisus Hristos, recunoscuți în tradiția creștină și sărbătoriți în calendarul ortodox pe 29 iunie.

Iată câteva informații despre fiecare dintre ei:

19 iunie: Cine a fost Sfântul Petru

Numele său original era Simon și a fost unul dintre primii discipoli ai lui Iisus. A fost numit de către Iisus Hristos „Petrus” (care înseamnă „piatră” în limba latină), pentru că Isus a spus că Biserica va fi zidită pe credința lui.

MESAJE pentru sărbătoriţi, de Sfinţii PETRU și PAVEL. Idei de felicitări și urări la celebrarea zilei numelui

Petru a fost liderul grupului apostolilor și a jucat un rol crucial în răspândirea creștinismului. El este cunoscut pentru mărturisirea sa de credință în Hristos și pentru faptul că a fost martor ocular al minunilor și învierii lui Iisus.

Potrivit tradiției, a fost crucificat cu capul în jos la Roma, fiind considerat martir al credinței.

29 iunie: Cine a fost Sfântul Pavel

Numele său original era Saul și a fost unul dintre principalii persecutori ai creștinilor. Pe drumul spre Damasc, a avut o experiență în care l-a întâlnit pe Iisus Hristos și așa a fost convertit la creștinism.

După aceasta, Saul și-a schimbat numele în Pavel și a devenit unul dintre cei mai influenți apostoli ai creștinismului.

  • Potrivit relatărilor biblice din Faptele Apostolilor, în timpul călătoriei sale, în mijlocul zilei, pe neașteptate, o lumină puternică din cer l-a învăluit pe Saul și l-a aruncat la pământ. În acel moment, el a auzit o voce care i-a spus: „Saul, Saul, de ce Mă prigonești?” Saul a întrebat cine este și vocea a răspuns: „Eu sunt Iisus…”

    Această experiență a avut un impact profund asupra lui Saul. A rămas orb pentru o perioadă de trei zile și a fost condus de către însoțitori la Damasc. În Damasc, Saul a fost vizitat de Anania, un creștin care l-a botezat și i-a spus că misiunea sa va fi aceea de a fi „un vas ales” al lui Isus Hristos și de a-I vesti numele înaintea popoarelor, împăraților și a copiilor lui Israel.

A călătorit pe scară largă și a fondat numeroase comunități creștine în diferite regiuni. Pavel este cunoscut pentru scrierile sale, epistolele, care sunt parte a Noului Testament al Bibliei.

Potrivit tradiției, a fost decapitat în timpul persecuției creștinilor sub împăratul roman Nero.

Sfinții Petru și Pavel sunt sărbătoriți pe 29 iunie în calendarul ortodox, pentru a comemora viața, slujirea și martiriul lor în slujba lui Iisus Hristos.

Această sărbătoare este considerată una dintre cele mai importante în calendarul bisericesc ortodox și este marcată cu slujbe speciale și ceremonii religioase.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax