Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

3 CMC, drogul care a ajuns pe străzile din Alba. Apare menționat în aproape fiecare caz de consum sau trafic din județ

Publicat

Un drog sintetic, ieftin și foarte periculos se vinde pe străzile din Alba. În aproape toate dosarele penale care ajung pe masa magistraților Tribunalului Alba este menționat drogul respectiv.

Fie că vorbim despre dosare deschise pentru trafic de droguri sau consum, în ambele cazuri drogul este prezent.

3 CMC sau cristal: Drogul care se vinde pe străzile din Alba

Este vorba despre 3 CMC este un drog de sinteză, sau un drog sintetic. Prețul acestuia variază între 50  și 100 de lei gramul, potrivit cominicatelor transmise de DIICOT.

O grupare care avea și clienți minori de 13 ani, din Alba, vindea gramul de 3 CMC cu sume cuprinse între 70 și 100 de lei. De asemenea la Hunedoara, o altă grupare care intrase pe piață, avea un preț fix de 100 de lei gramul.

Drogul, face parte din categoria catinonelor, parte a amfetaminelor. Este un drog creat sintetic, care a circulat la liber și pe piața din România.

În termeni populari acesta este cunoscut pe stradă ca și Cristal. Este foarte răspândit, a ajuns să fie comercializat de mare parte dintre dealerii de droguri.

Este un drog folosit în special la petreceri de tineri, elevi de liceu sau studenți deoarece este foarte ieftin. Mult mai ieftin decât cocaina.

Însă, drogul are o rată foarte mare de dependență. A apărut pe piață relativ recent, fiind folosit cu precădere în țarile vestice.

Despre dependența de 3CMC se vorbește prea puțin, deoarece simptomele nu sunt atât de vizibile. Un user, a descris pe Reddit cum a ajuns în câteva luni dependent de 3CMC.

Drogul prezent în aproape fiecare caz al instanțelor din Alba

Spre exemplu, în data de 5 februarie 2024, magistrații Tribunalului Alba, au închis un dosar pentru consum de droguri. Un bșofer a fost tras pe dreapta de polițiștii rutieri, pe Calea Moților, în jurul orei 00.30.

Asupra sa s-au găsit 0,49 grame substanță care conține 3-CMC; – o bancnotă pe care s-a pus în evidență 3-CMC.

Tot în data de cinci februarie, un alt dosar a fost închis pentru consum de droguri. Un alt bărbat a fost depistat în mașina pe care o conducea cu mai multe tipuri de droguri. Pe un cântar electronic s-au pus în evidență urme de 3 CMC.

Mai exact polițiștii au găsit: 0,39 grame de cannabis; 0,88 grame de cannabis; un cântar electronic pe care s-a pus în evidență 3-Chloromethcathinone (3-CMC).

Un alt tânăr a primit o pedeapsă cu amânare, pentru o cantitate mai mare de 3CMC, descoperită tot în mașina sa. Acesta a fost identificat în data de 1 august 2023, cu 7,41 grame substanță care conține 3-CMC.

Drept urmare, în data de 2 februarie a primit 2 ani de închisoare cu amânare.

CITEȘTE ȘI: Explicațiile unor tineri prinși într-un club din Alba Iulia cu droguri la ei. Cum s-a finalizat dosarul procurorilor DIICOT

Asupra a trei tineri, au fost descoperite mai multe cantități de 3 CMC S-a întâmplat în seara de 8 iulie 2023, într-un club din Alba Iulia. În data de 1 februarie 2024, dosarul deschis de DIICOT Alba Iulia a primit o decizie din partea judecătorilor.

Aceștia au fost iertați de magistrați datorită cantității mici de droguri desocperite.

Alt tânăr a fost trimis recent în judecată. În urma unui control al autovehiculului, în data de 14 iulie, pe o stradă din oraș, polițiștii au descoperit cinci plicuri care conțineau în total 17,7 grame de substanță care conține 3-CMC (3-Chloromethcathinone).

Percheziții ale polițiștilor, toate cu confiscări de 3CMC în cantități mari

În ultimele 3 luni, polițiștii de la BCCO au fost mai multe percheziții atât în Albam dar și în județul vecin, Hunedoara. Aceștia au confiscat cantități mari de 3 CMC, dar și alte tipuri de droguri.

CITEȘTE ȘI: FOTO: BCCO Alba Iulia a participat la destructurarea unui grup de traficanți de droguri, în Hunedoara. Ce au descoperit polițiștii

În 28 noiembrie 2023, într-o serie de percheziții, au fost descoperite și ridicate aproximativ 400 de grame de substanță solidă (cristal), 150 de grame de canabis, 10 grame rezină de canabis, 140 de grame de substanță vegetală( substanță  cu efect psihoactiv), 5 cântare electronice, 13 telefoane mobile, 11 dispozitive pentru mărunțit, bunuri folosite la ambalarea și consumul de droguri, 16.830 de lei și 5.115 euro, precum și alte mijloace de probă.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax