Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

30 aprilie – 2 mai: Sesiunea de primăvară a Conferinţei Episcopilor Catolici din România, la Blaj

Publicat

Sesiunea de primăvară a Conferinţei Episcopilor Catolici din România va fi găzduită de Arhieparhia de Alba-Iulia și Făgăraș în perioada 30 aprilie – 2 mai la Blaj, sediul Arhiepiscopului Major al Bisericii Greco-Catolice din România.

În această a șaizeci și patra sesiune plenară a Conferinței Episcopilor Catolici, activitatea de reflecţie și de colaborare se va împleti zilnic cu rugăciunea şi cu celebrările euharistice. Astfel, ierarhii catolici vor celebra Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj luni 30 aprilie la ora 18:30, respectiv marți 1 mai la ora 08:00, iar miercuri 2 mai celebrarea euharistică va avea loc în biserica  Adormirea Maicii Domnului „Capela Arhiereilor” din Blaj la ora 08:00.

Conferinţa Episcopilor din România, instituţie bisericească permanentă, a luat fiinţă pe data de 16 martie 1991 şi îi reuneşte pe toţi episcopii catolici de ambele rituri. Adunarea tuturor episcopilor catolici din România se constituie astfel ca un moment privilegiat de colegialitate, de dezbatere şi de colaborare frățească, în abordarea unor teme sau soluţionarea unor probleme de actualitate din viaţa Bisericii Catolice.

Cei 16 episcopi catolici din România se întrunesc de două ori pe an în sesiune ordinară, primăvara şi toamna, în România fiind şase eparhii greco-catolice și şase dieceze romano-catolice. Preşedintele şi vicepreşedintele Conferinţei Episcopilor sunt aleşi pe baza alternanţei celor două rituri. Actualul preşedinte este Preafericitul Părinte Cardinal Lucian Mureşan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, iar vicepreşedinte este Înalt Preasfinția Sa Ioan Robu, arhiepiscop și mitropolit romano-catolic de Bucureşti.

sursa: bru.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax