Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

„30 de milioane de lei, bani ciordiți” de la Alba Iulia. Hava: Căutăm soluții să dăm în judecată Guvernul

Publicat

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava caută soluții pentru a da în judecată Guvernul, astfel încât orașul să nu piardă aproximativ 30 de milioane de lei, bani care urmau să intre în dezvoltare. 

„Pentru 2019 va trebui să ne gândim foarte bine la ce se impozitează. Anul acesta avem aproape 30 de milioane de roni în minus, deocamdată stăm și ne uităm unii la alții, nimeni nu ne spune nimic. (…) Cu toate că avem 43% din impozitul pe venitul global, înmulțind și împărțind și făcând orice regulă de trei simplă, rămânem tot cu 51 de milioane pe care ni le dă Guvernul. Banii se duc acolo și de acolo ne vin cotele care sunt total total, total micșorate. Avem o mare problemă. E vorba de 30 de milioane de roni care intrau în dezvoltare. Nu știu cum ne vom întinde până la sfârșitul anului.

Acum caut, împreună cu avocați, să vedem cum dăm în judecată Guvernul, legea să o modificăm ca acești bani, care sunt drepturile orașului, să rămână. Nimeni nu poate să diminueze bugetul, și asta este lege organică, decât dând alte surse. Alte surse nu s-au dat decât o minciună. Nu avem ce face decât să mai așteptăm o lună și în iunie o să pornim acțiunea.

În mod normal această acțiune ar fi trebuit să o facă Avocatul Poporului sau să o facă altcineva care poate să facă plângerea la Curte. Noi nu putem să facem plângere la Curte. O să vedem unde se ajunge, însă nu putem să lăsăm banii aceștia să nu-i avem. Sunt banii orașului care au fost ciordiți, acesta este termenul, au fost luați cu japca.

Am spus lucrul acesta ca să știti, pentru că nu avem ce face. O să angajăm avocat. Poate ajută Dumnezeu să spargem noi gheața în Romania și să pornească tăvălugul”, a spus primarul Mircea Hava, în ședința Consiliului Local de marți, 24 aprilie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax