Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

38 de șoferi care conduceau sub influența alcoolului, depistați de polițiștii din Alba, în ultimele 7 zile

Publicat

etilotest, test alcool, politia

În șapte zile, polițiștii din Alba au depistat 38 de conducători auto aflați sub influența alcoolului. Poliția atrage atenția asupra riscului reprezentat de conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 16 – 22 iunie 2021, polițiștii rutieri au acționat pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoacticve.

Pe durata celor 7 zile, polițiștii rutieri, sprijiniți de cei de ordine publică, au identificat 38 de conducători auto care au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

În 13 situații, valoarea indicată de aparatul etilotest a fost mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar față de conducătorii auto a fost întocmit dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul operațiunii ”Alcohol &Drugs” a ROADPOL (Organizația Polițiilor Europene din Europa).

Reprezentanții IPJ Alba reamintesc:

  • Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor. Pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru conducătorul auto, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic și sporește şansele de implicare într-un accident rutier.
  • Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (0,40 mg/l în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
  • O concentraţie alcoolică în sânge sub această valoare situează fapta în zona contravenţională şi se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, iar, ca măsură complementară, permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax