Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

5 funcții noi de care dispun frigiderele de astăzi

Publicat

frigider bucatarie emag

Este unul dintre cele mai comune obiecte din casa ta. Fără existența lui nu ai reuși să trăiești și să-ți desfășori activitățile obișnuite. Mai mult decât un obiect care doar menține alimentele la o temperatură potrivită și permite proprietarului să-și depoziteze acolo toate mâncărurile preferate, frigiderul este un mod de viață.

Imaginează-ți doar cât de tristă era viața strămoșilor tăi care, pe timp de vară, nu se puteau bucura de o înghețată sau de o băutură rece ca gheața, decât prin tot soiul de metode care luau mult timp și implicau mult efort.

Fără doar și poate, apariția acestui obiect minune a schimbat întreaga umanitate, deoarece a permis gătirea unor feluri de mâncare mai sofisticate, în cantități mai mari, ușurând astfel toată treaba gospodinelor care trebuiau să gătească doar câteva porții pentru o masă, pentru că altfel s-ar fi stricat.

Mai mult, însuși gustul mâncării a devenit mai bun și posibilitatea de a transporta mărfuri dintr-o parte în alta a lumii, în recipiente de refrigerare, precum lazile frigorifice, a permis noi schimburi culturale și culinare.

Însă, de la acestui aparat electrocasnic extrem de iubit și până în prezent, tehnologia a evoluat considerabil și a permis dezvoltarea unor funcționalități la care nimeni nu s-ar fi gândit, poate, nici măcar acum 10 ani.

Iată, așadar, 5 funcții noi de care dispun frigiderele de azi:

Inteligența

Mai mult ca sigur, producătorii acestui obiect nu s-au gândit vreodată că produsul lor va putea, peste zeci de ani, să efectueze unele taskuri mai complicate de unul singur.

Astăzi, însă, când roboții au început chiar să ia comenzi și să le și aducă la mese, într-unele din restaurantele din Europa sau când există roboți care aspiră și spală pe jos, de unii singuri, pe baza unui program prestabilit, un frigider inteligent nu mai este un element chiar atât de șocant.

Cu toate acestea, imaginează-ți doar că ai un astfel de aparat electrocasnic care, pe baza alimentelor pe care le-ai pus înăuntrul său, reușește să seteze temperatura ideală, tocmai pentru a menține alimentele proaspete și fresh pentru cea mai lungă perioadă posibilă.

Este o funcție pe care ți-ai dori-o și tu, nu-i așa?

Conexiune prin wifi

Imaginează-ți doar că ieși de la muncă, te duci să faci câteva cumpărături și te gândești că ai încerca o rețetă nouă de paste. Chiar de acolo, din Italia, de la mama lor, cum s-ar zice. Numai că nu mai ții minte dacă mai ai parmezan acasă. Și nici paste. Să nu mai vorbim despre roșii uscate.

Dacă pe primele două le-ai putea cumpăra chiar atunci, ultimul ingredient nu se află în magazinul în care ai intrat și ar trebui să faci un ocol. Deci ai mai întârzia câteva minute bune acasă.

Acum imaginează-ți că poți să intri pe telefon, pe o aplicație specială, la care este conectat și frigiderul tău și că poți verifica acolo toate ingredientele pe care le ai înăuntrul său. Da, borcănașul cu roșii uscate, este chiar pe raftul de pe ușă. Tocmai ai mai scutit un drum.

Frigiderul tău îți dă apă

Nu, nu te gândi la apa care se scurge din compartimentul congelatorului. Este vorba chiar despre apă potabilă. Pentru că, aparent, există anumite modele de obiecte electrocasnice care au încorporat un dispenser de apă.

Ceea ce îți permite să ai apă rece toată vara (și nu numai), fără să trebuiască să înșiri sticle fără număr pe rafturile dispozitivului și să renunți, astfel, la spațiul dedicat anumitor alimente.

Aer proaspăt

Existența unor sisteme de filtrare a aerului sănătoase, atunci când vine vorba de un obiect destinat refrigerării ar trebui să fie obligatorie, însă nu toate dispozitivele dispun de această posibilitate.

Cu toate acestea, cele care o fac se asigură că numărul bacteriilor care pot lua naștere în interiorul frigiderului este mult mai mic, aproape inexistent, pentru că aerul care circulă este continuu filtrat.

Mai mult, fructele, legumele și majoritatea alimentelor care se află pe rafturile frigiderului vor rezista mult mai mult.

Uși reversibile

Dacă arunci o privire la unele modele de frigidere Arctic, vei observa că acestea propun o funcție care a apărut destul de recent în spațiul românesc, și anume existența ușilor reversibile.

Ce înseamnă asta? Că nu trebuie să-ți faci griji cu locul în care amplasezi noul obiect achiziționat, atâta timp cât ori în stânga, ori în dreapta sa, există un spațiu în care se poate deschide ușa.

Dacă ai ocazia să achiziționezi un astfel de dispozitiv inteligent, nu este cazul să o ratezi. Chiar dacă funcțiile descrise mai sus nu ți se par atât de relevante, o să-ți dai seama că atunci când le vei folosi vei fi mai mult decât încântat, gândindu-te la calitatea alimentelor și la modul în care acestea se mențin chiar și zile întregi, la o temperatură ideală pe care dispozitivul însuși o alege, după standardele sale.

Iar dacă mai ai norocul și de funcții precum cele de dezghețare automată și child lock, înseamnă că ai făcut o alegere excelentă și că te poți bucura de un produs inteligent, care va schimba modul în care vei interacționa cu instrumentele din bucătăria ta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax