Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

57 de elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, infectați cu COVID de la începerea semestrului doi

Publicat

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a efectuat testarea de tip RT PCR a elevilor, la începerea semestrului doi al anului de învățământ. Astfel, din cei 460 elevi, cinci au avut rezultat pozitiv, au transmis reprezentanții instituției de învățământ, la solicitarea Alba24. 

Testarea pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 a fost realizată de o echipă de la Spitalul Militar de Urgență „Doctor Alexandru Augustin” – Sibiu, cu sprijinul personalului medical al colegiului, prin grija Direcției Medicale a MApN, care monitorizează evoluția situației epidemiologice.

Citește și SURSE: EXPLOZIE de cazuri de COVID-19 la Colegiul Militar din Alba Iulia: Numărul de îmbolnăviri se apropie de 100

În urma anchetei epidemiologice a contacților celor cinci elevi care au fost depistați pozitiv, până în prezent, alți 52 de elevi, majoritatea din clasele a IX-a, au fost depistați pozitiv, cei mai mulți fiind asimptomatici.

Activitatea de învățământ se desfășoară în format hibrid, față în față și online prin intermediul echipamentelor instalate și a platformelor educaționale. Tabletele interactive, care sunt folosite de la începutul anului școlar 2020-2021, au rolul de a eficientiza activitățile de predare-învățare și de a veni în ajutorul elevilor.

În instituția militară de învățământ se realizează, zilnic, triajul epidemiologic și se efectuează curățenia și dezinfecția spațiilor, respectiv clase, săli, dormitoare, holuri, toalete. Măsurile de distanțare fizică și purtarea măștii, atât în interior, cât și în exterior, sunt obligatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax