Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

7 soluţii simple pentru mai mult timp liber (P)

Publicat

bicicleta emag timp liber

Timpul este una dintre cele mai preţioase resurse de care te poţi bucura, însă nu este nelimitat. Trebuie să gestionezi cât mai bine timpul de care dispui ca să poţi avea parte de toate activităţile dorite, de la lucruri ce ţin de job şi până la hobbyuri.

Vestea minunată este că există soluţii ca să ai mai mult timp liber, indiferent de ocupaţie.

Citeşte mai jos 7 soluţii simple pentru a avea mai mult timp liber:

Acoperă sarcinile esenţiale

Ca să te bucuri de mai mult timp liber, începe prin a stabili şi prioritiza sarcinile esenţiale. Este foarte important să faci diferenţa între obiectivele esenţiale şi cele ce pot aştepta sau chiar se pot delega. Odată ce înveţi să bifezi eficient sarcinile esenţiale, vei putea să ai parte de mai mult timp liber pentru tine.

Foloseşte un planner

Planner-ul sau agenda reprezintă un aliat important în gestionarea eficientă a timpului. Foloseşte planner-ul sau agenda pentru a realiza liste TO DO, pentru a-ţi nota programul zilnic sau sarcinile săptămânale. În acest fel, va fi mai uşor să ştii ce ai de făcut şi cum îţi poţi organiza timpul liber.

Descoperă ce îţi consuma inutil timpul

De-a lungul unei zile sau săptămâni, o mulţime de lucruri îţi pot consuma inutil timpul. O şedinţă pe care o tot amâni, un e-mail la care te gândeşti de câteva zile, dar nu te urneşti să-l redactezi şi lista poate continua. Contează să descoperi ce anume îţi consumă inutil timpul şi să elimini acele lucruri din programul tău, pe cât posibil. În acest fel, vei avea parte de mai mult timp liber.

Contracarează traficul

Traficul îngreunat nu te ajută prea mult când vine vorba de gestionarea eficientă a timpului. Încearcă să găseşti soluţii când te confrunţi cu problema traficului, astfel încât să câştigi timp. Poţi opta pentru o călătorie cu metroul sau tramvaiul, o locaţie mai apropiată de casă sau chiar o bicicletă cu motor.

Dacă îţi place să te mişti în aer liber, o bicicletă cu motor poate fi o super soluţie ca să te deplasezi mai uşor. În plus, bicicleta cu motor este uşor de depozitat în boxă, garaj sau chiar pe balcon.

În afară de bicicleta cu motor, mai poţi opta şi pentru o trotinetă electrică.

Învaţă să spui “Nu”

Gândeşte-te cum ar fi să poţi spune “Nu” la tot ceea ce nu îţi face plăcere sau nu doreşti să faci. De cât timp liber te-ai bucura? Ei bine, să spui “Nu” nu reprezintă o utopie, ci poate deveni o realitate a vieţii tale. Învaţă să refuzi lucrurile, invitaţiile sau cerinţele care nu se aliniază cu planurile şi dorinţele tale. Dacă poţi refuza politicos, fără să creezi discuţii sau polemici, fă-o. Prioritizeaza lucrurile ce îţi plac, te interesează şi aduc un plus de valoare în viaţa ta.

Cere ajutorul

Nu este deloc ruşinos să ceri ajutorul când simţi nevoia. La muncă, acasă, la cumpărături sau în oraş, cere ajutorul atunci când simţi că nu te descurci. Acest lucru te va ajuta atât să economiseşti timp, cât şi să te scuteşti de stres inutil. Este foarte important să accepţi că o situaţie sau un task te depăşeşte, fără ca acest lucru să devină o problemă personală. Nimeni nu se pricepe la toate lucrurile de pe lume, nimeni nu le ştie pe toate şi nici nu trebuie.

Foloseşte pauzele cu folos

Vrei să asculţi un podcast cu artistul preferat dar nu ai găsit un moment potrivit? Ai vrea să încerci un nou tip de cafea şi nu ştii când să faci acest lucru? Ei bine, pauzele sunt o ocazie foarte bună să faci ceva pe placul tău. Foloseşte pauzele pentru a-ţi prepara o băutură gustoasă, a asculta muzică sau un podcast sau orice altă activitate este pe gustul tău.

Inspiră-te din ideile de mai sus ca să înveţi să gestionezi timpul eficient, cu folos.

Prioritizează sarcinile esenţiale, foloseşte un planner sau o agendă şi nu ezita să ceri ajutorul când simţi că ai un program prea încărcat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax