Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

9 decembrie, Ziua Internaţională Anticorupţie. Activitate de informare a cetăţenilor, vineri, la Alba Iulia

Publicat

politisti actiune anticoruptieVineri, 9 decembrie, Direcţia Generală Anticorupţie prin Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba, va organiza la Alba Iulia o activitate de informare pentru cetăţeni. La această dată, este marcată Ziua Internaţională Anticorupţie.

Poliţiştii de la SJA vor distribui pliante şi flyere, pentru a conştientiza locuitorii cu privire la riscurile pe care le comportă săvârşirea unor fapte de corupţie. În acelaşi timp, se doreşte responsabilizarea cetăţenilor şi funcţionarilor publici, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza Direcţia Generală Anticorupţie de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unui funcţionar M.A.I. ori funcţionar public în fapte de corupţie.

„Data de 9 decembrie marchează, în simbolistica Organizaţiei Naţiunilor Unite (O.N.U.), Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Corupţiei, fenomen care, alături de celelalte flageluri ale începutului de mileniu, respectiv terorismul, traficul de droguri şi crima organizată, erodează sistematic eforturile legitime ale autorităţilor statale şi ale forurilor mondiale, întreprinse în direcţia estompării nocivităţii acestei forme de criminalitate.

Însuşi faptul că cel mai înalt şi reprezentativ for mondial a ales să dedice o zi distinctă luptei împotriva corupţiei constituie dovada certă a faptului că aria sa de manifestare a cuprins deopotrivă atât naţiunile cu exerciţiu democratic consolidat, cât şi democraţiile emergente şi statele în curs de dezvoltare, ceea ce impune cu atât mai mult o solidarizare a eforturilor tuturor forţelor responsabile pentru contracararea sa.

Corupţia reprezintă una dintre cele mai serioase ameninţări la adresa statului de drept în cadrul societăţii contemporane, subminând instituţiile şi valorile democratice, atentând la ordinea socială şi ameninţând capacitatea statului de a asigura drepturi şi libertăţi egale cetăţenilor săi. Altfel spus, corupţia ne afectează pe toţi şi slăbeşte respectul pentru lege. Tocmai de aceea, este nevoie de un efort comun pentru prevenirea şi combaterea practicilor corupte. În acest sens, Direcţia Generală Anticorupţie doreşte atragerea cetăţenilor şi a funcţionarilor oneşti din M.A.I. în lupta cu acest flagel”, transmite SJA, într-un comunicat.

În vederea realizării unei comunicări eficiente, a fost pusă la dispoziţie, cu acces gratuit pentru toate reţelele de telefonie fixă ori mobilă, Linia TelVerde Anticorupţie –   0800.806.806. Pot fi sesizate faptele de corupţie și la numărul de telefon 0258/806161/interior 20229, aparţinând Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba, la adresa de e-mail alba.dga@mai.gov.ro sau la sediul S.J.A. Alba din municipiul Alba Iulia, str. Piaţa Ion I.C. Brătianu nr. 4.

Totodată, Direcţia Generală Anticorupţie prin Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba îşi reafirmă intoleranţa asupra faptelor de corupţie în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne şi încurajează un comportament corect care să corespundă moto-ului nostru instituţional „Integritate pentru credibilitate”.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax