Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

9 noiembrie: Muzeul de Istorie din Alba Iulia împlinește 135 de activitate. Ce activități au pregătit reprezentații instituției

Publicat

 Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia sărbătorește 135 de ani de la înființare, pe data de 9 noiembrie 2023. Primul reper care atestă existența muzeului este și o condică care are înregistrată data de 9 noiembrie 1888.

Reprezentații muzeului explică că pentru istoria bogată și continuă a acestei instituții s-a stabilit ca reper al începutului data primei vizite în cadrul Muzeului de Istorie, Arheologie și Științele Naturii, cum se numea la acea vreme, înregistrată în prima condică a muzeului la data de 9 noiembrie 1888.

Această condică va face și obiectul exponatului zilei de 9 noiembrie 2023, la ora 14.00.

În continuare, la ora 14.30, va avea loc lansarea cărții “Apulum. În universul unei reviste” (autori Tudor Roșu și Florin Bogdan), dedicată în întregime conceptului și devenirii magazinului științific al muzeului, Apvlvm. Acta Mvsei Apvlensis, ce a împlinit deja 80 de ani de la prima apariție.

De asemenea, între orele 09.00 și 13.00 va avea loc “Ziua porților deschise” la Centrul Național de Conservare și Restaurare a Cărții Vechi din cadrul muzeului albaiulian.

De luat în considerare și că, pe tot parcursul zilei, intrarea vizitatorilor va fi gratuită în muzeu, au mai transmis reprezentanții muzeului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax