Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

9,15 miliarde lei, cheltuieli cu pensii speciale, în 2019. Aproape 150.000 de bugetari fericiți, în România

Publicat

bani

Statul român trebuie să plătească în acest an 9,15 miliarde de lei pentru pensii speciale, potrivit unui document al Ministerului Finanțelor analizat de Profit.ro. Beneficiarii, al căror număr se situa în anul 2018 la aproape 150.000, sunt cei care au servit în structurile de forță ale statului, pensionari MAI, MApN și SRI, parlamentari, procurori și judecători, personal auxiliar de pe lângă instanțe și parchete, diplomați și auditori ai Curții de Conturi.

Din bugetul de stat sunt plătite pensii speciale, constând în pensii de serviciu și pensii militare de stat.

Citește și Pensionarii angajați la stat vor trebui să aleagă, în termen de 15 zile, unul dintre cele două venituri. Modificările la OUG 114

Pensii de serviciu primesc judecătorii și procurorii, personalul aeronautic, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, funcționarii publici, parlamentarii, diplomații, auditorii publici externi ai Curții de Conturi, deputații și senatorii.

Conform documentului Ministerului Finanțelor, în bugetele acestora au fost alocate pentru acest an, pentru plata pensiilor speciale, următoarele sume:

  • 8,25 miliarde lei pentru pensii militare de stat
  • 45,8 milioane lei pentru indemnizațiile magistraților
  • 858 milioane lei pentru pensiile de serviciu, pensii care sunt plătite din bugetul Ministerului Muncii

Sumele acestea nu sunt prevăzute distinct în bugetele respectivilor ordonatori de credite.

Potrivit Casei Naționale de Pensii Publice, în sistemul public erau înregistrați în luna mai 2019 – 4,67 milioane de persoane cu pensii de asigurări sociale de stat, pensia medie pentru aceștia fiind de 1.187 lei. La aceștia se adaugă 301.932 pensionari din sistemul de pensii al agricultorilor, cu o pensie medie lunară de 488 de lei.

sursa: profit.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax