Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modificări la statutul judecătorilor și procurorilor. Cum au votat parlamentarii de Alba

Publicat

Plenul Camerei Deputaților a aprobat luni modificările dorite de coaliția PSD-ALDE-UDMR la Statutul judecătorilor și magistraților. Din cei cinci deputați din Alba, doi liberali au votat „contra”, alți doi au lipsit în timp ce singurul social democrat a votat „pentru”. 

Modificările la statutul judecătorilor și magistraților, inclusiv propunerile care stabilesc că procurorii pot fi controlați ierarhic și că statul este obligat să se îndrepte împotriva magistraților care produc prejudicii prin rea-credință sau gravă neglijență, au fost aprobate cu 179 voturi „pentru” și 90 voturi „împotrivă”.

Iată cum au votat deputații din Alba la propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor:

  • Ioan  Dîrzu(PSD) – „pro”
  • Sorin Bumb (PNL) – „contra”
  • Florin Roman (PNL) – „contra”
  • Corneliu Olar (PNL) – absent
  • Claudiu Răcuci (PNL) – absent

Pe primul loc în topul județelor „pro” se află Giurgiu, unde toți cei patru deputați (trei de la PSD și unul de la ALDE) au votat pentru modificarea legii. De cealaltă parte, cel mai mare procent de voturi „contra” au fost înregistrate la Sibiu, unde cinci din cei șase deputați au votat „contra”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax