Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A crescut numărul mașinilor furate, găsite în trafic la frontieră. Ce au descoperit polițiștii români

Publicat

În prima jumătate a anului 2023, poliţiştii de frontieră au descoperit 120 de mijloace de transport suspecte a fi furate, în creştere cu 52% faţă de intervalul similar al anului anterior.

Cele mai multe mijloace de transport sunt autoturisme înmatriculate în diverse ţări, microbuze ori camioane, anunță Poliția de Frontieră.

În primul semestru al anului 2023, fie în intervenții punctuale, fie în cadrul unor acțiuni de amploare, poliţiştii de frontieră au descoperit 120 de mijloace de transport care erau semnalate în baza de date, de către diverse state din Uniunea Europeană, ca fiind bunuri căutate pentru confiscare.

Dintre acestea, 103 sunt autoturisme, 6 camioane, 6 microbuze, 3 motociclete şi 2 remorci. Mijloacele de transport suspecte a fi furate sunt cu aproximativ 52% mai multe comparativ cu perioada similară de anul trecut, când au fost descoperite 79 de autovehicule căutate în vederea confiscării.

Persoanele implicate în această activitate ilicită sunt cetăţeni bulgari, iranieni, libieni, letoni, moldoveni, olandezi, sârbi, turci, unguri, români şi ucraineni.

Ce au descoperit polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Borş II, judeţul Bihor au avut suspiciuni cu privire la un transport de utilaje agricole din Germania și Belgia, mărcile John Deere și Deutz Fahr, pentru o persoană fizică din Buzău.

Au dispus efectuarea unor verificări suplimentare, în cadrul cărora s-a constatat faptul că mijloacele de transport figurau ca „bunuri căutate pentru confiscare“, alertele fiind introduse de către autorităţile din Germania și Belgia.

Tractoarele, estimate la o valoare de peste 700.000 de lei, au fost indisponibilizate, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Sculeni – I.T.P.F. Iași au avut suspiciuni cu privire la situaţia juridică a unui autoturism Mercedes-Benz V-Klasse colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Belgia, doar cu o zi în urmă.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul în valoare de 136.478 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au efectuat controlul de frontieră, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, asupra unui autoturism înmatriculat în Ucraina, căutat de către autoritățile din Lituania, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 38 de ani.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că autoturismul figurează ca fiind semnalat ca bun căutat în vederea confiscării, alertă introdusă de autorităţile din Lituania.

Autoturismul, evaluat la aproximativ 125.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

Tot la Garda de Coastă, în 30 iunie, poliţiştii de frontieră au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii traficului internațional cu autovehicule furate. Astfel, pe raza municipiului Constanța au identificat un cap tractor marca SCANIA, aflat în posesia unui cetățean turc.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autovehiculul figurează  fiind semnalat ca bun căutat în vederea confiscării, alertă introdusă de autorităţile din Suedia.

Mijlocul de transport, evaluat la aproximativ 375.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

În perioada următoare, Poliţia de Frontieră Română va continua să întreprindă măsuri ferme în zona de competenţă pe linia prevenirii și combaterii traficului internațional cu autovehicule furate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax