Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A crescut numărul turiştilor care vizitează România. Ce zone din ţară preferă şi de unde vin cei mai mulţi

Publicat

traseu turisti

traseu turistiÎn prima jumătate a acestui an, numărul turiştilor străini care au vizitat România a crescut cu 12%, comparativ cu aceeasi perioadă din 2015, arată datele Institului Naţional de Statistică. Cei mai mulţi sunt din Germania şi Italia. La coada clasamentului sunt portughezii.

Cei mai mulţi turişti străini care au trecut graniţa României provin din Germania, aproape 11%, respectiv din Italia – 10%. Israelienii şi francezii se află în top 4, cu nouă, respectiv şase procente. Portughezii, în coada topului, reprezintă doar 0,4% din totalul turiştilor care ne trec graniţele.

Peste 80% dintre cei care au venit în România în primele şase luni s-au oprit în Bucureşti şi în oraşele reşedinţă de judeţ, semn că sunt interesaţi de afaceri sau vin în city-break-uri.

Doar 6% au fost în staţiunile montane, 1,7% în staţiunile balneare, 0,9% pe litoral şi 0,5% în Deltă, inclusiv în oraşul Tulcea.

Dintre străinii care au mers pe litoralul românesc şi în Deltă, cei mai mulţi sunt nemţi. Israelienii sunt primii în topul celor care au fost în staţiunile montante româneşti, iar ungurii – în staţiunile balneare.

Durata medie a şederii străinilor în România, în primele şase luni ale anului, a fost de două zile.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax