Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EXAMEN PENTRU SUPLINITORI: Un candidat a fost eliminat şi alţi 16 s-au retras, din motive personale

Publicat

Joi s-au desfăşurat probele scrise pentru cei care doresc să ocupe un loc de suplinitor. După rezultatele slabe de la titularizare, în 13 iulie, la centrul din Alba Iulia s-au înscris 196 de candidaţi. Reprezentanţii ISJ Alba ne-au prezentat o primă situaţie a numărului de lucrări ce vor fi trimise la centrele de evaluare din ţară.

Potrivit inspectorului Constantin Negucioiu, joi, 149 de persoane s-au prezentat pentru a susţine examenul. Dintre aceştia, un candidat a fost eliminat după ce i-a sunat telefonul mobil în timpul probei, iar alţi 16 s-au retras înainte de a intra în sala de examen, din motive personale.

În total, au mai rămas 132 de lucrări ce urmează să fie trimise la centrele de evaluare din ţară. Cele şapte centre sunt: Piteşti, Bucureşti, Braşov, Ploieşti, Cluj, Sibiu şi Vâlcea.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat anterior că acest concurs va fi organizat în condiţii de rigurozitate similare celui de titularizare, adică probe orale şi probe scrise şi supraveghere strictă în timpul testării. În Alba Iulia, înscrierile s-au făcut, luni, la centrele care au funcţionat şi la celălalt examen, respectiv Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan” şi Colegiul „Apulum”. Joi, probele scrise s-au desfăşurat în 14 săli la Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, cu supraveghere video.

Posturile de suplinitori rămase la această sesiune pot fi ocupate de candidaţii care au luat note sub 5 sau care nu au fost prezenţi la concursul de titularizare. De asemenea, au fost acceptaţi cei care au susţinut acest examen în sesiunile din anii anteriori. Dintre suplinitorii calificaţi care au luat note sub 5, s-au înscris iniţial 179 de candidaţi, în timp ce 17 sunt suplinitori necalificaţi.

Rezultatele finale ale examenului vor fi aflate în data de 11 august, după rezolvarea contestaţiilor din 8 şi 9 august. Şedinţele publice de repartizare pe posturi sun programate pentru datele de 23 şi 25 august.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax