Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A început „100 – The Touch of Time” la Aiud. 7 artiști internaționali sculptează în marmură timp de o lună

Publicat

A început simpozionul Internațional de sculptură de la Aiud, „100 – The Touch of Time”. Șapte artiști de renume internațional lucrează în aer liber în zona Cartodrom la viitoarele opere de artă care vor rămâne în patrimoniul orașului. Aiudul va fi gazda artiștilor participanți timp de o lună de zile deoarece evenimentul durează până în data de 22 mai.

Cu ocazia sărbătoririi Centenarului, primăria Aiud a organizat o tabară internațională de sculptură în marmură, „100 – The Touch of Time”. Tema aleasă de către organizatori, Primăria și Consiliul Local Aiud este „Unirea”. Timp de o lună de zile cei șapte artiști participanți sculptează în blocuri de marmură de aproximativ 2 m3 lucrări monumentale care vor rămâne ulterior în patrimoniul Municipiului. În urma desfășurării artistice  vor rezulta opere de artă menite să aprecieze măreția momentului de la 1918. Pe lângă celebrarea Centenarului Marii Uniri, organizatorii își propun prin acest eveniment să promoveze arta, să introducă tehnicile sculpturii în marmură populației locale și să îmbogățească spațiile publice din oraș cu lucrări de artă de înaltă valoare.

Cei șapte sculptori care lucrează în aer liber în zona Cartodrom sunt: Ciprian Hopîrtean (România), Andrej Mitevski (Macedonia), Djordje Cpajak (Serbia), Kamen Tanev (Bulgaria), Odysseas Tosounidis (Grecia), Valerian Jikia (Georgia) și Viktar Kopach (Belarus).

Simpozionul este organizat de către Primăria și Consiliul Local Aiud în parteneriat cu Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud și Fundația „Inter-Art” Aiud. Singurele sume făcute publice despre costurile evenimentului sunt cele care privesc promovarea acestuia, o suma totală de 26.173,15 de lei (5.618,36  EUR) din care doar logo-ul evenimentului a costat peste 4.000 lei iar toată promovarea a fost realizată prin firma TAO , S.C. EDGE MEDIA SRL care anul trecut se ocupa cu exploatarea lemnului.

Vezi mai multe pe: Simpozion Internațional de Sculptură în Marmură la Aiud. Primăria a făcut cumpărături pentru promovare. LISTA

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax