Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A început campania electorală pentru alegerile din TNL Alba: Tinerii liberali își aleg Biroul Politic Teritorial DUMINICĂ

Publicat

Tinerii liberali din Alba își aleg, duminică, Biroul Politic Teritorial și, implicit, președintele, care îi va reprezenta în următorii doi ani. Deocamdată, singura candidatură anunțată oficial pentru funcția de președinte este cea a lui Radu Cristian din Sebeș, care până în prezent a ocupat una dintre pozițiile de vicepreședinte al organizației județene. 

Condițiile pentru a putea intra în Biroul Politic Teritorial al TNL Alba sunt vechime în partid de minim 6 luni și vârsta maximă de 35 de ani. Cei care își doresc să devină membri sau chiar președinte pot să își depună candidaturile până vineri, 12 iulie, la ora 16.00.

Până în prezent, o singură candidatură a fost anunțată pentru funcția de președinte TNL Alba, cea a lui Radu Cristian, consilier local liberal la Sebeș. Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL Alba, Adrian Simion, cel mai probabil, acesta nu va fi singur în cursa pentru funcția de conducere.

Radu Cristian: „Eu cred în tineri şi în performanţele lor”

Singurul candidat oficial pentru funcția de președinte al TNL Alba, Radu Cristian, a transmis marți o declarație referitoare la candidatura sa. El își argumentează decizia prin faptul că își dorește să promoveze tineri de valoare astfel încât aceștia să poată ajunge în poziții importante din punct de vedere politic și administrativ, și își propune să realizeze acest lucru prin reorganizarea organizațiilor de tineret din județ.

„Am decis să intru în această competiție pentru că sunt tânăr și îmi pasă de tineri. Acțiunile realizate alături de tinerii din Partidul Național Liberal, care s-au bucurat de un real succes, mă motivează să merg mai departe și să fac tot posibilul ca aceștora să le fie recunoscută și pe viitor munca pe care o depun în cadrul partidului și să fie răsplătiți cum se cuvine. Îmi propun ca obiectiv principal refacerea tuturor organizațiilor de tineret din județ. Tinerii nu sunt doar „lipitori de afişe” sau cei care sunt primii chemaţi la muncă în campaniile electorale. Sunt capabili, dornici de muncă, inteligenţi şi un sprijin de nădejde pentru organizaţia de seniori. Iar la momentul potrivit vor fi pregătiţi să îşi asume responsabilităţi mai mari. Refacerea organizaţiilor ne va consolida poziţia de cea mai puternică organizaţie a unui partid politic din Alba. De asemenea îmi doresc să îi aducem pe tineri în prim plan în interiorul partidului. Vom pregăti şi vom promova tinerii de valoare, astfel încât aceştia să poată ajunge în poziţii importante din punct de vedere politic şi administrativ”, spune Radu Cristian.

Biroul Politic Teritorial al TNL Alba are următoarea structură, potrivit statutului: între 15 și 21 membri (din care 1 președinte) + 5 – 7 supleanți. Dacă „lupta” pentru președinție se anunță, cel puțin deocamdată, ușoară, cea pentru funcții de membri în Birou ar deveni o provocare pentru tinerii liberali, întrucât, potrivit unor surse, vor fi mai mulți candidați decât locuri.

În ultimele luni, organizația din Alba a tinerilor liberali a traversat o perioadă controversată. După demisia lui Rareș Buglea din funcție, în urma postării de pe Facebook referitoare la sterilizarea femeilor rome, conducerea TNL a fost preluată interimar de Ovidiu Ciucur, de la Cugir. Acesta a fost numit în funcție de către Biroul Național al TNL, cu toate că, potrivit liberalilor, conducerea interimară i-ar fi revenit primului vicepreședinte, Radu Cristian.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax