Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A început Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Timp de zece zile, orașul devine o scenă uriașă de spectacole

Publicat

sibfest Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) ajuns la a 23-a ediție a început vineri, 10 iunie. Unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru din lume are anul acesta un buget de 9 milioane de euro. În cele 10 zile ale festivalului, până pe 19 iunie, vor avea loc peste 450 de spectacole, cu peste 2 500 de artiști invitați. Organizatorii estimează că zilnic, 60.000 de spectatori vor asista la reprezentațiile din Sibiu.

Evenimentele culturale vor avea loc în peste 60 de spații, printre care biserici, situri istorice, pub-uri, dar și clasicele săli de spectacol, inclusiv unele în cea mai nonconformistă sală de teatru din România, o fostă hală industrială, numită acum numele de „Fabrica de Cultură”.

Mai puțin de jumătate din bugetul FITS sunt bani publici, iar restul s-au strâns din sponsorizări, fonduri europene și alte proiecte internaționale, a precizat directorul evenimentului, Constantin Chiriac.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu reprezintă cel mai complex festival anual din România, iar la nivel internațional a ajuns să fie cel mai mare festival de artele spectacolului din Europa, ca amploare, dimensiune și calitatea evenimentelor, înaintea Festivalului Internațional de la Edinburgh (Marea Britanie) și a Festivalului de la Avignon (Franța).

Producătorii ediției din acest an se așteaptă la peste 600.000 de vizitatori. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu reunește, de asemenea, cel mai dinamic grup de voluntari din România, o comunitate ce reunește 300 de tineri români, maghiari, japonezi, coreeni, canadieni, elvețieni, germani și francezi.

Descarcă programul FITS 2016.

sursa: hotnews.ro, sibfest.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax