Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

A început modernizarea centrului municipiului Alba Iulia. Primul obiectiv: pasajul pietonal din zona Băncii Transilvania

Publicat

După mai mulți ani în care a fost lăsat în paragină, centrul municipiului Alba Iulia va intra într-un amplu proces de modernizare. Administrația locală anunță începerea lucrărilor în vecinătatea pasajului pietonal din zona Băncii Transilvania, unde inițial vor fi refăcute treptele și vor fi amenajate gradene în sistem de palisade. Proiectul este unul mult mai mare și presupune relaționarea și armonizarea întregului spațiu public din centrul orașului.

Așa cum anunța în luna martie, Primăria Alba Iulia are un plan de reconfigurare a spațiului public în zona centrală a orașului. Viziunea asupra acestor noi obiective impune, printre altele, mutarea axului străzii Tudor Vladimirescu și mărirea numărului parcărilor publice între BCR și centrul comercial „Unirea”. În plus, proiectul va iniția și alte modificări privind zonele verzi și propuneri de schimbare a structurii rutiere prin amplasarea unor noi sensuri giratorii la intersecţia străzilor Oborului cu Tudor Vladimirescu și a străzilor Calea Moților cu Tudor Vladimirescu.

Într-un comunicat făcut public în martie, administrația  locală detalia proiectul:

“Dorim să vă informăm că Primăria Alba Iulia a demarat un plan coerent de reconfigurare a spaţiului public din zona centrală a municipiului Alba Iulia. Primele demersuri au fost concretizate în anul 2011, când, în urma unor lucrări de înlocuire şi reparare a reţelelor de apă, s-a amenajat spaţiul public din spatele Magazinului Unirea, care nu a suferit modificări. Execuţia a presupus amenajarea platformelor şi turnarea de covor asfaltic până la intersecţia cu strada Oborului, dar şi mobilarea unei zone prin amenajarea unui parc de joacă.

Perimetrul cuprins între sediul BCR şi Magazinul Unirea, care urmează să fie complet reconfigurat şi corelat cu prevederile PUZ-ului zonei centrale. Acest PUZ a fost aprobat în toamna anului trecut, iar, în prezent, tema a fost reluată şi cuprinsă într-un proiect în curs de elaborare.

Întreg spaţiul public va trebui relaţionat şi armonizat cu noua viziune de mobilare a străzii Tudor Vladimirescu. În prezent, există un Plan Urbanistic de Detaliu, în care este cuprins un ansamblu de locuinţe între fosta clădire a C.E.C. şi actuala clădire aparţinând aceleiaşi bănci. Viziunea asupra acestor noi obiective impune, printre altele, mutarea axului străzii Tudor Vladimirescu şi mărirea numărului parcărilor publice între BCR şi centrul comercial Unirea. În plus, proiectul va iniţia şi alte modificări privind zonele verzi şi propuneri de modificare a structurii rutiere prin amplasarea unor noi sensuri giratorii la intersecţia străzilor Oborului cu Tudor Vladimirescu şi a străzilor Calea Moţilor cu Tudor Vladimirescu.”

Vezi cum arată în prezent această zonă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. HH

    joi, 24.05.2012 at 21:10

    1. ZONA ESTE LASATA DE ANI BUNI IN PARAGINA !
    2. ATENTIE UN SENS GIRATORIU IN FATA MAGAZINULUI UNIREA A MAI FOST AMPLASAT SI S-A DOVEDIT O PROSTIE, CA SI PIETON NU MAI AI NICI O SIGURANTA, SE CREAZA HAOS.
    3.DISPARE TOATA ZONA VERDE DINTRE MAGAZINUL UNIREA SI BCR PENTRU A FACE LOC PARCARII, CEEA CE ESTE O SOLUTIE CAM PROASTA, ACOLO SUNT IN PREZENT CAM 25 DE PINI FOARTE FRUMOSI CARE AU AVUT NEVOIE DE PESTE 20 DE ANI PENTRU A AJUNGE LA MATURITATE !

    • omul

      joi, 24.05.2012 at 22:47

      Zona verde nu dispare!uitat-va in poele articolului,in care se prezinta proiectul.

      • HH

        vineri, 25.05.2012 at 09:22

        Da vad ca zona verde existenta intre Unirea si BCR se transforma in parcare si apare un rand de copaci spre carosabil.

        • @HH

          vineri, 25.05.2012 at 13:30

          Sensul giratoriu din plastic care a fost pus acolo, intr-adevar nu a fost cea mai stralucita idee, insa nu pentru ca acolo nu s-ar preta un sens giratoriu ci pentru ca cei care veneau dinspre BCR se inghesuiau pe o singura banda, sensul acela era foarte mic in diametru (nu ca cel de pe Horea) si zebrele erau prea aproape de sens.Asta e toata povestea. Daca citeai bine comunicatul primariei ai vedea ca se va schimba configuratia strazii si astfel se va largii si intersectia de la Unirea facand loc sensului giratoriu.
          P.S. Nici acum nu este mai multa zona verde acolo. Nu vad care e problema.

  2. domotek

    sâmbătă, 26.05.2012 at 09:09

    Hava la brutărie !

  3. adrian

    sâmbătă, 26.05.2012 at 12:37

    si mai multe dale :))

  4. observator

    duminică, 27.05.2012 at 00:04

    In afara de largirea strazii, a parcarii din zona se impune un sistem de traversare a celei mai aglomerate intersectii prin doua pasaje subterane pentru pietoni.

  5. Radu

    miercuri, 06.06.2012 at 12:12

    HH.
    1. Sensul Giratoriu nu se va amenaja in fata magazinului Unirea.
    2.Nu va dispare zona verde.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax