Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A început testarea personalului medical și pacienților, pentru COVID-19, în laboratorul din Alba. Primele rezultate, NEGATIVE

Publicat

dsp alba directia de sanatate publica

Rezultatele primelor testări efectuate în laboratorul de Real Time PCR amenajat în cadrul Direcției de Sănătate Publică Alba sunt negative, au precizat pentru Alba24.ro, surse medicale. Au fost testați atât pacienți, cât și personal medical.

Până sâmbătă dimineața au fost prelucrate câteva zeci de teste pentru COVID-19, fiind vizați personal medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba – Secția de Boli Infecțioase, de la Ambulanță și ISU, dar și pacienți. Rezultatele acestor teste au fost negative, potrivit surselor citate.

Reamintim că DSP Alba este prima direcție din țară care face propria testare, în cadrul laboratorului de Real Time PCR, amenajat în sediu. Laboratorul DSP este acreditat și autorizat MS și RENAR. Prima linie de testare a intrat în funcțiune vineri.

De săptămâna viitoare, în aceeași locație, va funcționa și a doua linie de testare, achiziționată de compania Transavia, linie care se află în proprietatea Spitalului Județean de Urgență Alba și va fi deservită de personalul din cadrul laboratorului SJU.

Se va lucra astfel, în paralel, pe două linii. Personalul va lucra în două schimburi, în două ture. La capacitate maximă, ambele linii vor putea realiza peste 300 de teste pe zi.

Vezi  AICI integral precizările DSP Alba de joi despre liniile de testare.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax