Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A intrat în vigoare legea care interzice AUTOSTOPUL. Ce sancţiuni riscă şoferii care nu o respectă

Publicat

autostop Legea care interzice autostopul a intrat în vigoare din 8 iunie. Astfel, şoferii care transportă persoane contracost, cu un autoturism, fără a avea autorizaţie de taxi riscă amenzi până la 5000 de lei.

Proiectul pentru modificarea şi completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere a fost adoptat de Camera Deputaţilor cu 298 de voturi “pentru”, 2 voturi “contra”, 16 “abţineri”. Senatul a aprobat actul în octombrie 2014. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial din 5 iunie şi a intrat în vigoare de luni.

Modificările legislative prevăd că transportul în regim de taxi sau transportul în regim de inchiriere se realizează numai de către transportatorii autorizaţi, care deţin autorizaţii taxi valabile, în cazul transportului în regim de taxi sau copii conforme cu normele valabile, în cazul transportului în regim de închiriere, pentru fiecare autovehicul utilizat.

Este interzis transportul public contra cost, de persoane, cu un autoturism, fără a deţine pentru acesta, după caz, autorizaţie taxi valabilă sau copie conforma valabilă.

De asemenea, este interzis şi transportul public, contra cost, de mărfuri sau de bunuri cu un autovehicul cu masă maximă autorizată de cel mult 3,5 tone, fără a deţine pentru acesta autorizaţie taxi valabilă.

Persoanele fizice sau juridice care vor efectua, în mod repetat, transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de mărfuri cu un autovehicul, fără să respecte regulile pot fi sancţionate cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 5.000 lei.

Introducerea noilor dispozitii este necesară în condiţiile în care există practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afectează în mare măsură atât transportul local, cât şi transportul judeţean de persoane, se precizează în expunerea de motive a documentului.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. A.D

    marți, 09.06.2015 at 18:47

    Mai bine ar da o lege impotriva politicienilor incompetenti. La mine in masina bag pe cine vrea muschiul meu pentru ca platesc deja impozit la stat si taxe de drum pentru ea.
    Sunt curios sa vad cum a fost primita legea in parcare la Profi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax