Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A primit pedeapsă mai mare la Curtea de Apel. Angajatul DGFP Alba acuzat de mită, trei ani de închisoare cu suspendare

Publicat

Florin Gabriel Mihăilescu, consilier superior în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (D.G.F.P.) Alba – Activitatea de inspecţie fiscală, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, a fost condamnat la Curtea de Apel Alba Iulia la trei ani de închisoare cu suspendare. „Noua” pedeapsă este mai mare cu un an faţă de cea dispusă de Tribunalul Alba, în acelaşi dosar.

Angajatul DGFP Alba a fost acuzat că, în anul 2009, în calitatea sa de funcționar cu atribuții de control la D.G.F.P. Alba, a pretins și primit de la reprezentantul unei societăți comerciale un apartament în valoare de 20.000 euro amplasat într-un complex de locuințe construit de această firmă în municipiul Cluj-Napoca. Potrivit procurorilor, apartamentul a fost primit pentru ca inculpatul să aprobe raportul de inspecţie fiscală în vederea rambursării taxei pe valoarea adăugată către firma respectivă și pentru achitarea efectivă a sumei de 351.967 lei cu titlu de TVA.
Societatea comercială ce aparţine denunţătorului s-a constituit parte civilă cu suma de 84.000 lei, reprezentând contravaloarea imobilului primit de către Florin Gabriel Mihăilescu. În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând acestuia.

Mihăilescu și-a recunoscut faptele, motiv pentru care Tribunalul Alba a procedat la pronunțarea sentinței, la cel de-al doilea termen de judecată. Acesta a primit iniţial doi ani de închisoare cu suspendare. DNA a formulat apel, iar Curtea de Apel Alba Iulia a dispus condamnarea acestuia la o pedeapsă mai mare, de trei ani de închisoare cu suspendare şi termen de încercare de cinci ani.

Citeşte mai mult despre acest caz aici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate