Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acces gratuit în incinta Bazinului Olimpic din Alba Iulia pentru sportivii din loturile naţionale de polo şi nataţie. Modificare de regulament

Publicat

inot bazin

inot bazinSportivii legitimaţi în loturile naţionale de polo şi nataţie vor avea acces gratuit la Bazinul Olimpic din Alba Iulia, pe baza unei cereri adresate primăriei. Este propunerea de modificare a regulamentului de funcţionare a bazinului supusă la vot în şedinţa Consiliului Local din 22 martie.

Motivul acestei propuneri este dat de interesul manifestat de diferite cluburi sportive de profil din ţară, pentru antrenamente şi competiţii în cadrul Bazinului Olimpic din Alba Iulia, după cum se arată în documentaţia proiectului. Iniţiatorii consideră că astfel municipiul va deveni şi mai atractiv pentru turişti, care vor avea acces la astfel de competiţii organizate la Alba Iulia.

O solicitare în acest sens a fost primită la primărie din partea Federaţiei Române de Polo, care vrea să desfăşoare un cantonament de pregătire a lotului naţional de junioare în perioada 23-29 aprilie şi cere acces gratuit la bazinul de înot şi sala de forţă din incintă. „Intenţionăm ca pe viitor municipiul să devină un centru naţional al jocului de polo”, se arată în adresă.

Bazinul Olimpic a fost redeschis, după patru ani de lucrări de modernizare, în 18 iulie 2014.

Valoarea totală a investiţiei din partea CNI fost de 11.768.180 lei, iar din bugetul local au mai fost alocaţi alţi 1.275.876 lei, pentru sistemul de acces, mobilier, dotare, dar şi costuri de consolidare a structurii bazinului. Bazinul Olimpic are, pe lângă sala propriu-zisă, cu piscină acoperită şi saună umedă şi uscată, vestiare, duşuri utilate cu uscătoare, cabinet medical.

Administraţia locală a suportat financiar executarea lucrărilor de instalare a controlului acces, inclusiv a cabinelor aferente, montarea barierelor batante de acces, realizarea balustradelor de separare a circuitelor de acces în incinta bazinului, precum și realizarea lucrărilor de instalații de rețele voce, date și wireless, de supraveghere video, de sonorizare și ceasoficare.

Bazinul Olimpic a intrat în reparaţii capitale din 2010, iar deschiderea acestuia a fost amânată de mai multe ori din cauza problemelor legate de finanţare şi a complexităţii lucrărilor.

AICI, tarife şi program.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax