Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acces gratuit în Sala Unirii din Alba Iulia, pentru vizitatori, din 24 ianuarie

Publicat

Consilierilor judeţeni din Alba care se reunesc în şedinţă, joi, le va fi prezentată propunerea de aprobare a unui proiect de hotărâre prin care accesul la Sala Unirii din Alba Iulia devine gratuit pentru toţi vizitatorii. Iniţiativa aparţine președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

„Sala Unirii este simbolul primordial al tuturor românilor, simbolul unității și al României moderne, așa cum o cunoaștem azi. Cred că fiecare om, fie el român sau străin, care vrea să vizite sala Unirii și să cunoască cea mai importantă pagină din istoria noastră națională, trebuie să o poată face fără a plăti o taxă.

Aducem astfel și un omagiu înaintașilor noștri și luptei lor pentru făurirea României moderne, punând mai bine în valoare patrimoniul cultural și tezaurul istoric național. Totodată, sper ca acest gest să-i facă să se gândească încă o dată  pe aceia care susțin că Alba Iulia nu are nici o șansă să fie capitală de regiune”, susţine Ion Dumitrel.

Sala Unirii face parte din complexul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, muzeu aflat în subordinea Consiliului Județean Alba, finanțarea sa fiind asigurată integral din bugetul județului Alba și din veniturile proprii obținute de muzeu.

La 1 decembrie 1918 în această sală s-a semnat Rezoluția Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia prin care s-a consființit unirea Transilvaniei cu România. Din 1968 sala este deschisă pentru public, vizitatorii putând vedea aici mai multe obiecte de patrimoniu național ce au legătură directă cu Marea Unire din 1918.

Citește și 24 ianuarie 1859: „Mica Unire”, primul pas spre România. Cum s-a făcut Unirea Principatelor Române sub domnia lui Cuza.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax