Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Accident de muncă în şantierul din faţa Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia. Muncitor îngropat de un mal de pământ

Publicat

Un bărbat de 40 de ani din Alba Iulia a ajuns la spital, marţi, 13 noiembrie, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste el şi l-a îngropat până la brâu. Acesta efectua lucrări de decopertare teren pentru introducerea conductelor de canalizare, apă şi gaz, lpe şantierul de amenajare a Şanţurilor Cetăţii, în faţa Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia. A fost diagnosticat cu fractură bază de craniu.

Accidentul de muncă s-a petrecut marţi, la ora 14.47, când polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au fost sesizați prin apel de urgență 112. Cel care a sesizat incidentul a fost un coleg al victimei, Ioan R. (47 ani).

Echipa de cercetare a polițiștilor deplasată  la fața locului, din primele cercetări, a stabilit că, lângă șanțul Cetăţii Alba Iulia, Ciprian M. (40 de ani), din Alba Iulia, angajat al unei societăți comerciale din Alba Iulia, în timp ce efectua lucrări de decopertare în vederea introducerii conductelor de canalizare, apă și gaz, a fost surprins de un mal de pământ desprins de pe partea interioară a unui zid, îngropându-l până la brâu.

Victima a fost transportată de urgență la Spitalul Județean Alba, unde în urma examinărilor de specialitate a fost diagnosticat cu fractură bază de craniu.

În continuare polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care s-a produs acest accident de muncă.

UPDATE: Bărbatul este angajat al „Grup Corint” SA, firma care amenajează zona Cetăţii Alba Carolina. În timpul lucrărilor din zona de şantier din faţa Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, în apropiere de Grădiniţa nr. 8, un grup de muncitori efectuau lucrări de decopertare de pământ, în  momentul în care au descoperit trei bolţi din piatră. Pentru a nu distruge obiectivele, ce pot face parte din structura veche a Cetăţii, muncitorii au efectuat doar operaţii de desprindere a pământului din zonă. Însă o porţiune de pământ lipită de una dintre bolţi s-a desprins şi s-a prăbuşit peste unul dintre aceştia. Omul a fost îngropat până la brâu, a fost scos de colegi şi transportat la spital, în stare de conştienţă. A fost diagnosticat cu fractură bază de craniu şi internat la Neurochirurgie, medicii urmând să stabilească dacă este necesară intervenţia chirurgicală.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba desfăşoară cercetări în acest caz, firma angajatoare urmând să prezinte un raport în termen de maximum 15 zile lucrătoare privind respectarea măsurilor de securitate în muncă.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax