Connect with us
Publicitate

CUGIR

ACCIDENT DE MUNCĂ la Fabrica de Arme Cugir, ținut la secret de autorități. Un bărbat a fost lovit la cap de o piatră de polizor

Publicat

politie fabrica de arme cugir

Accident grav la Fabrica de Arme din Cugir. Un muncitor a fost lovit de o piatră de polizor la cap și se pare că a ajuns în stare gravă la spital. Accidentul s-a petrecut miercuri, dar autoritățile au ținut accidentul secret. Nici o comunicare publică nu a fost  transmisă din partea instituțiilor statului, așa cum fac acestea în alte cazuri. 

UPDATE ora 10.50: La solicitarea Alba24, Inspectoratul de Poliție al Județului Alba a transmis o serie de informații legate de acest subiect:

”La data de 17 iulie 2019, în jurul orei 11.04, polițiștii din Cugir au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că la o societate comercială a avut loc un accident de muncă.

Ajunși la fața locului polițiștii au constatat faptul că, un tânăr de 29 de ani, din Vinerea, angajat al societății, în timp ce manevra un polizor, piatra de ascuțire s-a spart, iar o bucată l-a lovit în zona capului.

Tânărul a fost transportat la spital. În vederea verificării respectării normelor de sănătate și securitate în muncă a fost solicitată prezența reprezentanților ITM Alba.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă.”

UPDATE ora 11.00: De asemenea, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba au transmis informații legate de accidentul de la Cugir:

”Accidentul s-a petrecut miercuri în jurul orei 10.45, în Atelierul de Tratrament Termic al fabricii.

Din primele date, o piatră de polizor s-a desprins, a lovit placheta de protecție și apoi bărbatul, în zona feței. Angajatul are 29 de ani, cu o vechime de muncă de 9 ani.

A primit îngrijiri medicale la spitalul din Cugir (i-a fost suturată rana), fiind transportat ulterior la Spitalul Județean din Alba Iulia, pentru investigații medicale suplimentare. Ancheta este desfășurată de către societate, concluziile acesteia urmând să fie prezentate ITM”.

UPDATE, ora 12.00: Tânărul rănit la Fabrica de Arme Cugir este internat la Spitalul Județean de Urgență Alba, Secția Neurochirurgie, având traumatism cranio-cerebral minor, potrivit reprezentanților unității medicale.

Accidente în lanț la Fabrica de Arme Cugir

O parte dintre colegii bărbatului rănit consideră că se încearcă mușamalizarea cazului și spun că angajații sunt obligați să lucreze cu materiale de proastă calitate și sub o presiune continuă.

Este al treilea accident grav în ultima perioadă petrecut la fabrica de arme din Cugir. În data de 17 mai, un angajat de la Fabrica de Arme din Cugir a fost rănit într-un accident de muncă petrecut în poligonul de încercare al unităţii. A fost împuşcat în picior.

Vezi și: ACCIDENT de MUNCĂ la Fabrica de Arme Cugir. Angajat rănit, după ce a fost împuşcat în picior

De asemenea, anul trecut, în 12 noiembrie, o femeie și-a pierdut viața după ce a explodat muniția de încercare a produselor într-un poligon subteran.

Mai multe informații, aici: FOTO-VIDEO: EXPLOZIE de muniție și INCENDIU la un depozit al Fabricii de Arme din Cugir. O persoană DECEDATĂ

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax