Connect with us
Publicitate

CUGIR

FOTO-VIDEO: EXPLOZIE de muniție și INCENDIU la un depozit al Fabricii de Arme din Cugir. O persoană DECEDATĂ

Publicat

YouTube video

Un incendiu a izbucnit luni dimineața, la Fabrica de Arme din Cugir, în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa.

Potrivit unor surse, ar fi explodat muniția de încercare a produselor într-un poligon subteran. Din primele informații, există o victimă, o femeie, în vârstă de aproximativ 50 de ani, care inițial a fost dată dispărută. Numele femeii este Adela Bârzu și lucra la fabrică de 33-34 de ani.

 CITEȘTE și EXCLUSIV: Mărturii șocante după explozia de la Cugir. ”Mâna trăgătorului a luat foc. Muniția, scoasă din mână în mână”

Soțul femeii lucrează tot la fabrica de arme. Unul dintre muncitori a declarat că peste femeie s-ar fi prăbușit un zid de protecție (care ar fi fost montat recent). Informația respectivă a fost infirmată ulterior de prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai, care a declarat că femeia a decedat în urma intoxicării cu fum.

Citește și: VIDEO: Explozia de la Fabrica de Arme din Cugir. Declarațiile emoționante ale soțului victimei

UPDATE 5: Potrivit IPJ Alba, având în vedere incendiul de la SC Fabrica de Arme SA Cugir, de luni, 12 noiembrie, Poliția Orașului Cugir efectuează cercetări în cadrul unui DOSAR PENAL sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă, ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă.

Citește și DOSAR PENAL deschis în urma exploziei și a incendiului de la Fabrica de Arme Cugir. Poliția investighează cazul

Imagini cu fumul degajat în urma incendiului au fost surprinse de un cetățean aflat în zonă:

YouTube video

DECLARAȚIILE soțului victimei:

Dan Bârzu, soțul femeii spune că aceasta lucra în poligon, încărca muniție. Bărbatul nu știe ce anume s-a întâmplat și spune că nu a fost anunțat, doar ce a aflat de la colegele victimei.

„Ce să mi se spună. Deocamdată sunt toți speriați. Toți plângeau și cei din poligon săracii, colegii ei. Mi s-a spus că a izbucnit un incediu. Deocamdată atâta știu. Ea nu a reușit să iasă”, a spus soțul victimei, Dan Bârzu.

YouTube video

Aflat în stare de șoc, bărbatul a declarat că cel mai greu o să-i fie să le dea vestea tragică celor două fiice. Una dintre femei se află în Ohaba, iar cealaltă, însărcinată în luna a 7-a, se află în Canada.

UPDATE 4: ISU Alba a anunțat la ora 13.20 că incendiul de la Fabrica de Arme Cugir a fost lichidat. Forțele de intervenție rămân la fața locului și lucrează pentru înlăturarea efectelor negative.

YouTube video

„La fața locului am găsit un incendiu care ardea cu violență în subteran, într-un tunel de tragere. S-a intervenit pentru stingerea incendiului. Din păcate, pe parcursul operațiunilor de stingere s-a găsit un cadavru de sex feminin, în vârstă aproximativ 51 de ani, carbonizat. Mai există un pericol din cauza muniției care se detonează în interiorul tunelului. În acest moment acțiunea de stingere s-a terminat, mai există focare la nivelul solului, jar, scântei. Au venit colegii de la ISU Sibiu, care au cercetat zona cu aparatele lor, au fost depășiri ale valorilor de substanțe toxice, însă în acest moment sunt la valori scăzute”, a declarat locotenent colonel Mircea Dan, comandantul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia. Potrivit acestuia, în prezent se fac cercetări pentru a se stabili cauza incendiului cât și cauza morții victimei.

UPDATE 3: Fabrica de Arme a fost evacuată la câteva ore după incendiu. Toți oamenii au fost trimiși acasă. Potrivit unor angajați, o serie de explozii s-au produs într-un tunel subteran de testare a muniţiei, care au fost urmate de un incendiu. Pe schimbul pe care s-a produs deflagrația, în secția respectivă erau 19 muncitori.

YouTube video

YouTube video

„Munca se va relua cât de repede, după ce termină procurorii. Oamenii au fost trimiși acasă, ca măsură de siguranță. Acum situația este sub control”, a explicat prefectul Dănuț Hălălai.

Potrivit prefectului, director Romarm va veni în cursul acestei zile la Fabrica de Arme din Cugir.

Imediat după ce a început seria de explozii, toţi angajaţii au reuşit să iasă din clădire, cu excepţia unei femei, care era dată dispărută. Ea s-ar fi întors în locul în care lucra pentru a-și lua geanta, dar nu s-a mai întors. Ulterior, aceasta a fost găsită decedată. Femeia are două fete, iar în urmă cu o săptămână ar fi avut nunta uneia dintre acestea. La Fabrica de Arme din Cugir lucrează aproximativ 1.000 de persoane.

ISU Alba a intervenit cu mai multe autospeciale, cu 6 ofițeri, 21 de subofițeri, 16 voluntari de la SVSU și trei reprezentanţi SAJ.

YouTube video

UPDATE 2, ora 12.05: Potrivit ISU Alba, persoana care a fost dată dispărută a fost găsită. Este vorba de o femeie, care a murit. Intervin în continuare la faţa locului 27 de ofiţeri şi subofiţeri ISU, 16 voluntari SVSU, 3 reprezentanţi de la Serviciul de Ambulanţă. Echipajele acţionează cu 9 autospeciale.

UPDATE 1: Echipele de intervenție au intrat în zona în care s-a produs incendiul, cu echipament special destinat accidentelor chimice. Incendiul are loc pe paltforma industrială de producţie specială de la Cugir, aflată în zona poligonului de încercare a armamentului. La faţa locului a fost adusă de la Sibiu şi o autospecială care poate interveni în cazul unor accidente chimice şi radiologice.

incendiu Cugir

Garda Sebeș intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD tip B și 7 subofițeri pentru stingerea unui incendiu care se manifestă cu degajare mare de fum la Uzina Mecanică Cugir.

Potrivit ISU Alba, la Cugir au fost cerute forțe în sprijin de la ISU Hunedoara (o ambulanță SMURD B2) și de la ISU Sibiu (CBRN).

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax