Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Accidente rutiere grave produse în Alba din cauza neacordării de prioritate. Atenționările polițiștilor

Publicat

Poliția Alba atenționează că neacordarea de prioritate a fost una dintre principalele cauze în producerea unor accidente grave în anul 2020 pe raza județului și subliniază importanța respectării regulilor rutiere. Mai mulți oameni și-au pierdut viața, iar alții au fost răniți.

Potrivit IPJ Alba, în anul 2020, neacordarea de prioritate vehiculelor a fost cauza de producere a 13 accidente grave de circulație în urma cărora 3 persoane și-au pierdut viața, 14 au fost rănite grav, iar două au fost rănite ușor.

Vezi ACCIDENTE RUTIERE GRAVE în 2020: Cum s-au produs tragedii pe șoselele din Alba. Viteza și neatenția la volan, principalele cauze

În ceea ce privește neacordarea priorității pietonilor, în anul care a trecut au fost înregistrate 5 accidente grave care au avut această cauză, în urma cărora o persoană și-a pierdut viața, iar 4 au fost rănite grav.

Principalele cauze ale producerii accidentelor grave de circulaţie anul trecut au fost viteza neadaptată la condițiile de drum, indisciplina pietonală și neacordarea de prioritate, potrivit raportului de activitate al IPJ.

Anul trecut, polițiștii din Alba au aplicat 35.470 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe (15.745) pentru nerespectarea regimului legal de viteză, din care 280 celor care au depăşit viteza cu peste 50 km/h.

Au fost reţinute, în vederea suspendării, 2.055 de permise de conducere şi au fost retrase 1243 de certificate de înmatriculare pentru diferite defecţiuni tehnice, lipsa inspecţiei tehnice periodice sau lipsa RCA.

În cadrul acțiunilor punctuale, polițiștii rutieri au constatat un număr de 636 de infracțiuni la regimul rutier, cele mai multe (189) fiind infracţiuni de conducere cu o alcoolemie peste limita legală, urmate de infracțiunile de conducere fără permis şi de conducere cu permisul suspendat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax