Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENTE RUTIERE GRAVE în 2020: Cum s-au produs tragedii pe șoselele din Alba. Viteza și neatenția la volan, principalele cauze

Publicat

Mai multe persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere grave petrecute în anul 2020. Viteza, neatenția sau depășirile neregulamentare au fost principalele cauze ale evenimentelor din trafic.

Au fost și multe accidente în care au fost implicați pietoni care au traversat neregulamentar sau bicicliști loviți de mașini.

Polițiștii reamintesc importanța respectării regulilor rutiere.

Vă prezentăm o retrospectivă a accidentelor rutiere produse în 2020 pe șosele și segmentele de autostradă din județul Alba.

IANUARIE

3 ianuarie, Cistei, DN 14 B Teiuș-Blaj: Un bărbat de 36 de ani, care conducea o căruță, seara, a murit după ce atelajul a fost lovit de o mașină ce circula pe același sens. Căruța nu era semnalizată corespunzător. După impact, alt bărbat de 36 de ani, și el aflat în căruță, a căzut pe carosabil și a fost lovit de alt autoturism.

13 ianuarie, Aiud, strada Moților: o tânără de 19 ani a murit după ce un autoturism s-a izbit de un stâlp; șoferul a fost rănit grav; accidentul s-a petrecut seara, în jurul orei 18.20

13 ianuarie, DN1, intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeș: un bărbat de 47 de ani care a încercat să traverseze DN1 a murit la spital, după ce a fost acroșat de un autoturism; mașina implicată în accident a ajuns pe contrasens și a lovit alt autoturism

MARTIE

28 martie, DJ 107H, în Bucerdea Vinoasă: Un bărbat de 43 de ani și-a pierdut viața după ce s-a izbit violent cu mașina de o casă. Pentru o fracțiune de secundă, șoferul pare să evite impactul cu troița din apropiere, dar intră în plin în imobil. La sosirea echipajelor de prim-ajutor, bărbatul era în stop cardio-respirator.

APRILIE

7 aprilie, autostrada A10 Aiud-Turda: Femeie de 65 de ani rănită în accident; au fost implicate un autoturism și un TIR; femeia rămăsese prinsă în caroseria autoturismului;

17 aprilie, Alba Iulia: Un tânăr de 20 de ani s-a izbit cu un BMW de un copac, lângă Alba Mall; a fost rănit și transportat în stare de semi-conștiență la spital; mașina a fost făcută praf; tânărul avea permisul de conducere suspendat

MAI

11 mai, DN 1R Albac – Horea: Un tânăr de 28 de ani a decedat după ce două mașini care circulau din direcții opuse s-au lovit violent pe carosabil. Tânărul era pasager într-una dintre mașini. Inițial a fost transportat la spital, alături de șoferul autoturismului în care se afla, ambii răniți. A murit la unitatea medicală. Accidentul s-a petrecut seara, în jurul orei 21.50.

13 mai, Autostrada A1, lângă Sebeș: Șoferul unei autoutilitare care staționa pe banda de urgență, semnalizată corespunzător, a ieșit din autovehicul, pe carosabil și a fost lovit de un TIR. A murit pe loc (avea 49 de ani). Șoferul TIR-ului, un tânăr de 27 de ani a fost transportat la spital cu atac de panică. Accidentul s-a petrecut seara, pe sensul de mers Deva – Sibiu.

17 mai, DN1 Aiud – Teiuș: impact frontal violent între un autoturism și un TIR; un bărbat de 69 de ani a murit, soția rănită grav; circulație blocată 2 ore

IUNIE

3 iunie, DN1 Lancrăm (Alba Iulia – Sebeș): impact frontal între un autoturism și un TIR; doi bărbați răniți; a fost solicitat elicopter SMURD; trafic blocat mai bine de o oră

19 iunie, Ampoița: motociclist accidentat grav la un concurs enduro; au fost mobilizate echipaje Salvamont-Salvaspeo, SAJ și elicopter SMURD

20 iunie, Decea, DN1 (Aiud-Turda): Un copil de 5 ani a murit, după ce autoturismul în care se afla s-a izbit violent de un stâlp și o casă. Mașina a ricoșat în afara drumului după ce șoferul (din Aiud) ratase o depășire. Copilul era pasager pe bancheta din spate a autoturismului, nu purta centura de siguranță și nici nu era fixat într-un sistem de siguranță cu retenție. În accident au mai fost răniți doi minori de 17 ani și șoferul. A mai fost rănită și o femeie de 68 de ani, care se afla în casa respectivă, în momentul accidentului. Unul dintre zidurile imobilului a fost distrus parțial în urma impactului.

IULIE

6 iulie, Lunca Mureșului: Un bărbat de 43 de ani a murit strivit sub un tractor cu care se răsturnase în șanț. Echipajele de prim ajutor au constatat că bărbatul avea leziuni incompatibile cu viața.

7 iulie, Teiuș, strada Clujului (DN1): O femeie de 63 de ani a fost lovită mortal de un camion. Aceasta încerca să traverseze strada pe culoarea roșie a semaforului.

10 iulie, DN75, Arieșeni: Copil de 10 ani rănit. Se afla într-un autoturism al cărui șofer a lovit o autoutilitară oprită pe carosabil. Au intervenit echipaje Salvamont-Salvaspeo și de la Ambulanță.

16 iulie, DN1 Aiud – Teiuș, zona Țifra: Șofer de 20 de ani rănit grav. A depășit într-o zonă în care această manevră era interzisă și a intrat cu mașina într-un camion, care s-a răsturnat în afara șoselei, după ce a acroșat o autoutilitară. Au intervenit mai multe echipaje ISU și SAJ.

AUGUST

30 august, DJ 750E – Arieșeni: Bărbat de 54 de ani rănit grav. S-a prăbușit cu motocicleta într-o prăpastie, 30 de metri. A fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la spital.

31 august, DN 75 Scărișoara – Gârda de Sus: Copil de 6 ani rănit grav, după ce a fost acroșat de un autoturism. A trecut strada fără să se asigure, prin loc nepermis. Copilul era în stare de inconștiență după impact și a fost transportat la spital cu elicopter SMURD.

SEPTEMBRIE

2 septembrie, DN1 Alba Iulia – Teiuș: Biciclist de 57 de ani, accidentat mortal de un TIR, în dreptul intersecției cu drumul spre Galda de Jos. Bărbatul intrase pe drumul național, fără să se asigure, după cum au indicat primele cercetări de la fața locului.

13 septembrie, Ocna Mureș, strada Mihai Eminescu: Un bărbat de 35 de ani a traversat strada prin loc nepermis și a fost lovit de o mașină condusă un tânăr de 23 de ani. Accidentul s-a petrecut noaptea, în jurul orei 1.00. Pietonul a decedat în urma leziunilor suferite.

14 septembrie, DN1 Alba Iulia – Teiuș, la Oiejdea: Femeie de 38 de ani rănită grav, într-un carambol cu trei autoturisme și un TIR. Femeia a rămas prinsă în fiarele contorsionate ale unei Dacii Sandero proiectate pe contrasens, unde a lovit una dintre mașinile ce circulau din sens opus, în coloană. AICI, momentul impactului.

21 septembrie, Bulevardul Încoronării, Alba Iulia: Bărbat de 85 de ani lovit de o mașină, în timp ce traversa strada prin loc nepermis. Pietonul a suferit leziuni corporale grave și a murit la spital.

26 septembrie, Aiud, strada Cuza Vodă: O femeie de 45 de ani a decedat după ce a fost lovită de un autoturism, pe trecerea de pietoni. Accidentul s-a petrecut seara, în jurul orei 20.30. Impactul a fost atât de puternic, încât femeia a fost proiectată câțiva metri pe carosabil. A murit la spital, din cauza leziunilor grave. Șoferul, un tânăr de 24 de ani.

OCTOMBRIE

12 octombrie, DN75, Câmpeni: Un bărbat de 57 de ani, din comuna Albac, a murit după ce a fost lovit de un autoturism condus de un localnic de 80 de ani. Victima era pieton. Echipajele de prim ajutor nu i-au mai putut salva viața.

21 octombrie, autostrada A1 Sebeș-Deva, lângă Pianu: O persoană a murit, alte 13 au fost rănite după ce un microbuz s-a răsturnat pe marginea carosabilului. A fost activat planul roșu de intervenție și solicitat elicopter SMURD. Au intervenit echipaje de prim-ajutor din Alba și Hunedoara. Traficul rutier a fost blocat total câteva ore.

24 octombrie, Petrești (Sebeș), strada 1 Mai: Un bărbat de 60 de ani care circula pe bicicletă a fost lovit de o autoutilitară, la intersecția cu strada Valea Sebeșului. Biciclistul a suferit leziuni corporale grave și a decedat la spital.

30 octombrie, DN 74, Alba Iulia – Ampoița: Biciclist de 74 de ani, rănit grav după ce a fost acroșat de un autoturism. Șoferul, un bărbat de 40 de ani.

NOIEMBRIE

22 noiembrie, autostrada A1 Sebeș-Deva, lângă Pianu: Un microbuz cu 7 pasageri s-a răsturnat pe marginea carosabilului. O persoană, care rămăsese blocată în caroseria microbuzului, a murit. În accident a mai fost implicat un aututurism. La fața locului au intervenit cinci echipaje ISU.

DECEMBRIE

4 decembrie, DN67C, Șugag: Un camion cu lemne s-a răsturnat pe o parte, pe marginea carosabilului. O persoană a rămas prinsă în cabină, iar alte două au fost rănite.

21 decembrie, Sebeș, strada Dorin Pavel: Un bărbat de 39 de ani, accidentat grav în timp ce trecea strada prin loc nepermis. A fost lovit de o mașină condusă de un tânăr de 20 de ani.

ACCIDENTE GRAVE petrecute în apropiere de ALBA sau în care au fost implicate persoane din Alba

11 ianuarie, DN 68A – Coșava (Timiș): Trei tineri, cu vârste între 19 și 21 de ani, răniți după ce șoferul unei mașini înmatriculate în județul Alba a intrat într-o depășire riscantă, iar autoturismul a fost lovit de un TIR și proiectat în alt TIR.

2 februarie, DJ 687A, lângă Hunedoara: un copil de 13 ani a murit, la volanul unui SUV cu volan pe dreapta; a intrat într-un copac

21 februarie, DJ 106, județul Sibiu: trei persoane decedate, alta în stare gravă și două mașini făcute praf; cauza accidentului – viteza; într-una dintre mașini se aflau tineri cu vârste între 16 și 19 ani

29 februarie, DN15 Reghin-Toplița (județul Mureș): trei adulți și trei copii răniți, unul dintre ei grav; impact între un autoturism și o dubiță; solicitat elicopter SMURD

4 martie, Cluj-Napoca, Calea Florești: familie din Aiud implicată în accident rutier; mașina lor a fost lovită de un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani care a pătruns pe contrasens; au fost răniți grav cei doi șoferi și o femeie; un copil de 6 ani a avut atac de panică

14 iulie, DJ 687 Cristur (județul Hunedoara): un șofer de TIR din Alba a intrat în derapaj, a lovit un stâlp care s-a prăbușit peste un autoturism al cărui șofer aștepta să-i dea prioritate; a murit șoferul autoturismului, un tânăr de 31 de ani

17 iunie, DN75 Abrud-Brad, Crișcior, județul Hunedoara: trei persoane din Alba – o femeie și doi adolescenți – rănite; un șofer ar fi pierdut controlul volanului, într-o curbă și a intrat în altă mașină; femeia a fost rănită grav

17 iunie, A1 Sebeș-Sibiu, zona Apoldu de Jos, județul Sibiu: un șofer de 35 de ani a intrat cu mașina în acvaplanare și a lovit un TIR și un microbuz; traficul rutier a fost deviat temporar pe DN1; au ajuns la spital o tânără de 19 ani și o femeie de 39 de ani

29 iunie, DN1 Turda – Cluj, zona Vâlcele: Trei bărbaţi au fost răniţi, dintre care unul grav, într-un accident în care au fost implicate două maşini înmatriculate în judeţul Alba. Unul dintre șoferi a vrut să întoarcă pe contrasens.

30 iulie, DJ 687 Deva-Hunedoara: un bărbat de 42 de ani a murit, altul, de 45 de ani, rănit; ambii conduceau autoturisme Mercedes, unul dintre ele înmatriculat în Alba, care a intrat pe contrasens; celălalt autoturism s-a răsturnat după impact

31 iulie, DN1 Sebeș-Sibiu, zona Săliște (ieșire autostrada A1): Accident cu 7 persoane implicate – impact între o motocicletă și un autoturism; șase persoane rănite, dintre care două grav și doi copii; motocicleta ieșea de pe A1 spre DN1

19 august, DN1 Sibiu – Brașov, la Scoreiu: două persoane din Alba au murit, alte trei, din Alba și Sibiu, rănite; un autoturism a intrat într-un TIR, care s-a răsturnat; ambele autovehicule în afara carosabilului; accident produs pe fondul oboselii la volan

8 decembrie, autostrada A1 Sebeș-Orăștie: un bărbat a murit, strivit în cabina unui TIR care s-a răsturnat; șoferul a pierdut controlul direcției de mers, a lovit glisiera metalică din partea dreaptă, apoi s-a răsturnat cu camionul în spațiul verde din dreptul parcării, la km 340

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax