Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Accidentul aviatic din Apuseni: Copilotul avionului medical, Răzvan Petrescu, va fi audiat MARȚI de procurorii Parchetului Curții de Apel Cluj

Publicat

Răzvan Petrescu, copilotul avionului care a aterizat forţat în Munţii Apuseni, în 20 ianuarie 2014, va fi audiat marți la Cluj, a anunțat procurorul șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr. În cursul săptămânii trecute, localnici din Horea, martori de la fața locului, pompieri, jandarmi, medici SMURD şi pădurari au fost chemați să dea declarații în fața procurorilor la Parchetul Cîmpeni, iar la Cluj au fost audiaţi cei trei medici care se aflau internați în spital, Cătălin Pivniceru, Valentin Calu și Sorin Ianceu. Potrivit procurorului general Augustin Lazăr, tânărul Răzvan Petrescu va fi audiat de procurorii de la Cluj. Ancheta privind accidentul aviatic din Munții Apuseni este în plină desfășurare.

Săptămâna trecută, cei trei medici internați la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca în urma accidentului aviatic din Munții Apuseni au fost audiați de către procurori. Din cauza stării de sănătate, dar şi a operației suferite acum o săptămână, copilotul Răzvan Petrescu nu a putut face declarații, urmând să fie audiat de procurori, marți, 4 februarie.

Medicii au fost audiați în calitate de martori, după ce au decis că „nu au niciun fel de pretenții civile”.

Săptămână trecută, procurorul Augustin Lazăr declara că obiectivele anchetei sunt stabilirea cauzelor accidentului și a vedea dacă persoanele care au intervenit au avut sau nu o conduită culpabilă. În măsura în care activitățile necesare anchetei vor trebui efectuate la București, ancheta va fi continuată acolo.

Citeşte şi VIDEO | Accidentul aviatic din Apuseni: Peste 20 de persoane audiate în anchetă. Precizări ale procurorului șef Augustin Lazăr

Medicul Sorin Ianceu, rănit în accidentul aviatic din Apuseni, a fost externat, luni, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj, el fiind preluat de o ambulanţă pentru a fi dus acasă, la Oradea, în timp ce doctorii Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru ar urma să fie externaţi marţi. În continuare, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca va rămâne internat copilotul Răzvan Petrescu, care vinerea trecută a fost supus unei a treia intervenţii chirurgicale. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj, Petru Şuşca, afirma că Răzvan Petrescu ar mai putea fi supus şi altor operaţii, decizia în acest sens urmând să fie luată de medici în această săptămână.

Reamintim că accidentul aviatic din Apuseni a fost subiectul şedinţei de duminică a CSAT. La şedinţa Consiliului Suprem de Apărare al Ţării au participat toţi membrii, în plus, fiind invitaţi şi ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, precum şi şeful STS, Marcel Opriş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate