Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Acciza la motorina utilizată în agricultură, suportată integral de Guvern şi în anul 2024. Anunțul ministrului Agriculturii

Publicat

Acciza la motorina utilizată în agricultură va fi suportată integral de Ministerul Agriculturii şi în anul 2024.

Anunțul a fost făcut luni, de către ministrul Florin Barbu. Potrivit acestuia, valoarea ajutorului de stat va fi ajustată.

Aactualizarea valorii ajutorului de stat privind rambursarea accizei la motorina achiziţionată şi utilizată în agricultură a fost una dintre solicitările fermierilor. Propunerea a fost acceptată având ca termen 30 iunie 2024.

„Acciza (la motorina utilizată în agricultură n.r.) este suportată integral de Ministerul Agriculturii. În cazul în care acciza a crescut la motorină, ea va fi ajustată astfel încât să fie achitată de către Ministerul Agriculturii în anul 2024 (…)

Legat de acei 2 lei pentru motorină, aceştia au fost daţi în anul 2023, o parte din bani au venit de la Comisia Europeană, 29,7 milioane de euro, şi Guvernul României a mai alocat 30 de milioane de la bugetul de stat”, a subliniat Barbu, potrivit Agerpres.

Vezi și VIDEO: Protestul fermierilor și transportatorilor din Alba. Peste 100 de camioane și tractoare au intrat în Alba Iulia

Alte măsuri de sprijin

Ministrul a mai menţionat că, în cazul în care după rectificarea bugetară se identifică sume la Ministerul de Finanţe, va veni cu un sprijin inclusiv pentru culturile din primăvara anului 2023.

„Eu sunt convins că voi insista în continuare. Să nu credeţi că mă voi lăsa şi nu mă voi duce la Comisia Europeană să solicit banii pentru fermierii care au fost afectaţi în războiul absurd al Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv aceşti bani pe care bugetul statului îi suportă până în luna mai, să fiţi sigur că voi merge către Comisia Europeană, voi solicita rambursarea acestor bani şi aceştia vor fi reintegraţi în agricultura din România”, a adăugat ministrul Agriculturii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax