Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Achiziția HS Timber Sebeș (fosta Holzindustrie Schweighofer) de către Ziegler Group, analizată de Consiliul Concurenței

Publicat

Tranzacţia prin care Ziegler Holzindustrie GmbH & Co. KG intenţionează să preia HS Timber Productions Sebeş SRL şi activele aferente activităţii de exploatare a unei centrale termice pe biomasă ale HS Timber Productions Reci SRL este analizată de Consiliul Concurenţei.

Contractul a fost semnat pe 14 aprilie 2023, dar tranzacția nu se poate finaliza fără acordul Consiliului Concurențe.

Potrivit informațiilor solicitate de Alba24 companiei germane, se preconizează că tranzacția va fi finalizată la mijlocul anului, în urma aprobărilor autorităților de reglementare.

Cine sunt nemții care au cumpărat fabrica din Sebeș a HS Timber (Holzindustrie Schweighofer). Construiesc case de lemn

Prețul de achiziție nu a fost dezvăluit. Grupul Ziegler a anunțat că preia întreaga echipă cu experiență existentă la Sebeș.

„Suntem încântați că am găsit o afacere de familie de succes care va continua producția de cherestea la fața locului și va extinde afacerea,” a transmis și Gerald Schweighofer, CEO al HS Timber Group.

Comunicatul Consiliului Concurenței, legat de tranzacția HS Timber Production Sebeș

”Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Ziegler Holzindustrie GmbH & Co. KG intenționează să preia HS Timber Productions Sebeș SRL și activele aferente activității de exploatare a unei centrale termice pe biomasă ale HS Timber Productions Reci SRL.

Ziegler Holzindustrie GmbH & Co. KG, din Germania, se ocupă cu tăierea și rindeluirea lemnului.

Compania face parte din Grupul Ziegler, ce activează în industrii variate: prelucrarea lemnului, logistică, construcții de case din lemn, comerț cu bușteni, inginerie, decorațiuni, gastronomie/domeniul hotelier, media.

HS Timber Productions Sebeș și HSs Timber Productions Reci, parte din grupul HS Timber,sunt implicate în prelucrarea de produse din lemn.

Activele aferente activității de exploatare a unei centrale termice pe biomasă, care urmează să fie achiziționate de la HS Timber Productions Reci de către Ziegler Holzindustrie, sunt situate în incinta HS Timber Productions Sebeș SRL.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. 21/1996, această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax