Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Achiziția unui RMN la Spitalul Municipal din Blaj, în linie dreaptă. Licitație de peste 3,3 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

Cetățenii din zona Podișului Târnavelor vor putea beneficia în curând de investigații RMN la Spitalul Municipal din Blaj. Marți, 28 iulie, a fost lansată o licitație pentru achiziția scanerului, ce va permite îmbunătățirea calității actului medical, eficientizarea activității medicale din sălile de operații, obținerea de informații cât mai detaliate și corecte privitor la starea pacientului conectat la aparat, etc. 

Spitalul Municipal Blaj a lansat marți în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția unui scaner cu rezonanță magnetică nucleară (RMN). Valoarea totală estimată este de 3.361.344,54 de lei, fără TVA.

Citește și Ministerul Sănătății a alocat 3,6 milioane de lei pentru achiziția unui aparat RMN, la Spitalul Municipal din Blaj

Spitalul Municipal Blaj este singura unitate spitalicească din municipiu, deservind totodată mai multe comune și sate din zona Podișului Târnavelor. Achiziția este necesară pentru dotarea unității medicale cu aparatură performantă, pentru a îmbunătăți calitatea actului medical.

RMN-ul este o investigație de finețe care aduce un plus decisiv pentru clarificarea unor diagnostice, pentru orientarea abordării chirurgicale, pentru monitorizarea unor tratamente sau post-tratament, fie că vorbim de san, de patologia ginecologică, de patologia neurologică sau neurochirurgicală, de RMN-ul fetal sau de screeningul imagistic al întregului corp.

Imagistica prin Rezonanță Magnetică (IRM) sau Rezonanță Magnetică Nucleară (RMN) este o tehnologie imagistică modernă care folosește combinația dintre un câmp magnetic cu o putere foarte mare și unde radio pentru a produce o imagine cu o claritate superioară a structurilor și organelor corpului.

Examinarea RMN se efectuează pentru diagnosticarea unei game variate de afecțiuni, de la tumori și boli demielinizante la nivelul creierului, până la leziuni meniscale fine sau leziuni ale arterelor și venelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax