Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ACL Alba nu primește primari „dezertori”. Pereş: „În judeţ PSD-ul nu este un partid pentru migraţie”. Avocatul Poporului va ataca ordonanţa la Curtea Constituţională

Publicat

Odată cu intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă ce permite migraţia aleşilor locali în termen de 45 de zile, fără ca aceştia să-şi piardă mandatul, „apele” partidelor politice din Alba încep, încet, să se tulbure. Senatorul PDL Alba, Alexandru Pereş a declarat că până acum nu există informaţii cu privire la „fuga” sau „dezertarea” spre PSD, UNPR sau PC a vreunui ales local PDL sau PNL, dar nu exclude o asemenea posibilitate.

Și deputatul PNL Alba, Dan Simedru spune că „dacă este cineva care să-şi dorească să participe alături de un alt partid la procesul de administraţie publică în judeţul Alba, sensul ar fi vină spre noi (ACL – n.r)”, justificarea fiind faptul ca partidele din ACL (PNL și PDL) în județul Alba dețin majoritatea primăriilor și Consiliul Județean Alba.

Joi, Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă ce permite migraţia aleşilor locali. Dacă ordonanţa intră în vigoare la 1 septembrie, odată cu depunerea la Parlament, aleşii locali vor putea opta pentru un partid până la jumătatea lunii octombrie, cu două săptămâni înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Posibila migrare a aleşilor locali, membri ACL Alba, nu îl sperie pe senatorul PDL ALba, care spune că „nu este o <hemoragie> aşa de puternică precum s-ar aştepta PSD-ul. În judeţul Alba PSD-ul nu este un partid, deocamdată. Inițiativa PSD de <liberalizare> pentru încă 45 de zile a migrației primarilor are ca țintă alegerile prezidențiale din noiembrie 2014”.

În concluzie ,Pereş a spus despre ordonanţa de urgenţă care permite „traseismul” politic: „nu avem deocamdată astfel de informaţii, nu ştim nimic şi nu primim în ACL”.

Deputatul PNL Alba, Dan Simedru nu are niciun dubiu că „dacă este cineva care să-şi dorească să participe alături de un alt partid la procesul de administraţie publică în judeţul Alba, sensul ar fi vină spre noi (ACL – n.r) şi nu spre PSD. Nu există niciun argument să meargă spre PSD, care nu are forţă în judeţul nostru”, a declarat deputatul.

Ordonanţa de urgenţă, în opinia lui Simedru, „va fi declarată neconstituţională. Va avea efectele mineriadei, iar administraţia locală va fi total bulversată. Este o ordonanţă toxică, perversă şi inutilă. O formă prin care Victor Ponta vrea să arate mizeria unor aleşi locali. Afişează public oamenii fără caracter”.

În cadrul conferinţei de vineri de la Alba Iulia, membrii ACL au anunţat că alianţa va face totate demersurile pentru a sesiza şi comisia de la Veneţia cu privire la această ordonanţă şi speră că „Dumnezeu îi va da gândul bun lui Victor Ciorbea, avocatul poporului, să conteste ordonanţa, pentru a nu fi aplicată”.

„Victor Ciorbea a asigurat că va studia serios această problemă şi ia în considerare inclusiv alternativa de a ataca această ordonanţă la Curtea Constituţională”, a conchis Simedru.

Citeşte şi Guvernul a adoptat ordonanţa pentru migraţia primarilor. Aleşii locali îşi pot alege partidul în termen de 45 de zile. Reacţiile politice din Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax