Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acord de 500.000 de lei între Primăria din Alba Iulia şi Asociaţia „Micul Prinţ” pentru servicii de îngrijire, sănătate şi educaţie în grădiniţe. Proiect în CL

Publicat

primarie

primarie alba iulia 3 Primăria orașului Alba Iulia intenționează să încheie un acord de Cooperare între Municipiul Alba Iulia și Asociația ”Micul Prinţ” Alba Iulia. Finanţearea din bugetul local propusă în acest sens este de 495.000 de lei pentru anul 2015. Proiectul prevede îmbunătăţirea serviciilor de îngrijire şi educaţie în grădiniţele din Alba Iulia şi localităţile aparţinătoare oraşului.

Acordul între Municipiul Alba Iulia și Asociația „Micul Prinț” presupune cooperarea în cadrul proiectului „Cetatea micului albaiulian-tărâmul unde copiii cresc frumos”.

Scopul acestui proiect constă în abordarea unitară și integrată a dezvoltării copiilor preșcolari albaiulieni prin creșterea calității serviciilor de îngrijire, sănătate, protecție și educație din grădinițele cu program prelungit nr. 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 16, cele din Oarda de Sus și Oarda de Jos, Partoș, Pâclișa, Bărăbanş, Miceşti, dar şi „Scufița Roșie” şi „Dumbrava Minunată”, precum şi Liceul Sportiv cu structura sa, potrivit documentaţiei de proiect ce este supusă aprobării CL în şedinţa din 19 decembrie.

Prin acest proiect se va asigura supravegherea copiilor preșcolari de către personal de sprijin angajat, în perioadele din afara programului educativ, dezvoltarea fizică a copiilor corespunzătoare nivelului de vârstă, formarea și aplicarea deprinderilor de autoservire, de nutriție sănătoasă de utilizare voluntară și corectă a obiectelor igienico-sanitare de către preșcolari, dezvoltarea și promovarea practicilor privind securitatea și protecția copiilor preșcolari instituționalizați în timpul tuturor activităților din interiorul și exteriorul grădiniței. De asemenea, se urmăreşte formarea și utilizarea deprinderilor de autonomie de către copii preșcolari în vederea participării directe a acestora prin dobândirea de experiențe noi prin explorare.

Grupul țintă al proiectului este format din 2100 de preșcolari și 30 de persoane de sprijin (îngrijitoare și ajutor de bucătăreasă). 

Asociația „Micul Prinț”  va asigura implementarea programului de dezvoltare fizică a sănătății și igienei personale, a autonomiei și autoprotecției la preșcolari, va realiza un studiu sociologic de impact asupra implementării proiectului în anul școlar 2014-2015, va asigura vizibilitatea proiectului şi va propune Municipiului Alba Iulia activitățile ce se vor derula în comun cu privire la acțiunile necesare diseminării rezultatelor Acordului.
 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax