Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acord de colaborare între Primăria Alba Iulia și compania JIDVEI pentru consolidarea poziţiei de ”Destinaţie Turistică de Excelenţă” a Cetăţii Alba Carolina

Publicat

vinul cetatii jidvei Primăria Alba Iulia și compania Jidvei vor colabora din dorinţa de a dezvolta produse din domeniului turismului şi de a consolida poziţia de destinaţie turistică de excelenţă în domeniul cultural-istoric a Cetăţii Alba Carolina, respectiv în domeniul turismului viti-vinicol a companiei Jidvei. Concret, Vinul Cetăţii Alba Carolina devine produs exclusiv în domeniu, pentru cele două părţi.

În baza unui acord de colaborare, Primăria Alba Iulia va asigura promovarea Vinului Cetăţii Alba Carolina, prin acţiuni locale, regionale, naţionale, internaţionale la care participă direct sau prin acţiunile de protocol instituţional. De asemenea, va asigura spaţii de promovare pentru destinaţia turistică viti-vinicolă Jidvei şi pentru Vinul Cetăţii Alba Carolina în Cetatea Alba Carolina, pe parcursul evenimentelor proprii organizate. Pentru acest produs, va asigura campanii de informare în mediul HORECA şi nu va dezvolta alte produse turistice similare pe domeniul viti-vinicol.

Jidvei SRL va asigura producţia Vinului Cetăţii Alba Carolina, menţinerea calităţii premium a acestuia, schimbarea anuală a soiului/tipului/cupajului acestui vin şi, de asemenea, va colabora cu primăria pentru promovarea produsului şi nu va dezvolta produse turistice similare în domeniu.

Reamintim că „Vinul Cetăţii”, cel mai recent produs de promovare al oraşului Alba Iulia a fost lansat în februarie 2016.

Vinul Cetății este destinat în exclusivitate industriei ospitalității și turismului. Este din soiul Rhine Riesling şi „concentrează arome elegante, cu note citrice, între care excelează cele de grapefruit și devine o amintire remarcabilă a unor locuri cu adevărat unice, în care mulți revin”.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Vinul de colecţie al Cetăţii Alba Iulia, prezentat de compania Jidvei şi primărie. Produs co-brand pentru turişti

Citeşte şi FOTO: Alba Iulia, promovată cu Vinul Cetăţii şi luptătorii daci şi romani, la Târgul de Turism al României

Jidvei este cel mai mare producător românesc de vinuri şi şampanie de origine controlată din zona Transilvaniei. Prima unitate agricolă de mari proporţii cu profil viticol a fost înfiinţată în anul 1949 şi s-a dezvoltat continuu, ajungând în prezent să dispună de o suprafaţă cultivată de aproape 2400 de ha, cu viţă de vie plantată pe dealuri cu expunere est-vest, la altitudine de 400-500 de metri. În Podgoria Târnave sunt nu mai puţin de 560 hectare de Sauvignon Blanc, aceasta fiind la ora actuală cea mai întinsă plantaţie cu acest soi din Europa ce aparţine unui singur producător, fapt ce a consacrat zona drept „sanctuar al vinurilor albe”. Vinurile de Jidvei a cucerit în ultimii ani medalii de aur la concursuri internaționale desfășurate în Europa. Două vinuri din podgoria de pe Târnave, ”Sauvignon Blanc Ana” și ”Sauvignon Nec Plus Ultra” sunt ”campioane mondiale” în urma obținerii unor medalii de aur la concursuri internaționale din Franța și Italia.  La Jidvei, vârsta media a plantaţiilor este de 10 ani, iar din întreaga suprafaţă cultivată se reînnoiesc anual aproximativ 50 de ha în beneficiul soiurilor calitative.

Cetatea Alba Carolina este fortăreața cu bastioane de tip Vauban construită la începutul secolului al XVIII-lea în orașul medieval Alba Iulia, având rol de fortificație strategică de apărare a Imperiului Habsburgic împotriva eforturilor militare ale Imperiului Otoman și de consolidare a puterii habsburgice pe plan local. Cetatea Alba Carolina, care a fost proiectată de inginerul militar Giovani Morando Visconti, este nu doar una dintre cele mai impresionante cetăți din România, ci chiar cea mai mare fortificație de tip Vauban din întreaga Europă de Sud-Est (110 ha). Cetatea Alba Carolina a împlinit în anul 2015 300 de ani de la punerea pietrei de temelie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax