Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Acord SEMNAT pentru autostrada A9, la ieșirea din țară spre Serbia, Macedonia și Grecia. 73 de kilometri și 6 noduri rutiere

Publicat

România a semnat acordul cu Serbia pentru stabilirea conexiunii Autostrăzii Timișoara-Moravița ce se va numi A9, cu drumul de mare viteză Belgrad – Vatin.

Autostrada Timișoara – Moravița va asigura o legătură importantă între vestul României și Serbia, respectiv reţeaua rutieră din Balcanii de Vest și din sudul Europei, potrivit CNAIR.

Viitoarea autostradă A9:

  • se va desprinde din autostrada A1, în zona Remetea Mare, continuând în apropiere de Giroc, Voiteg, Moravița
  • lungimea va fi de 73,33 km, vor fi 6 noduri rutiere, 42 de poduri și pasaje, un centru de coordonare și întreținere și un nou punct de trecere a frontierei, la circa 1,5 km spre est de PTF Moravița, de pe DN 59.

Studiul de Fezabilitate necesar construcției A9 Timișoara – Moravița are ca termen de finalizare sfârșitul lunii octombrie 2022.

Concediu în Grecia 2022. Prețuri la mâncare și combustibil, informații despre drum și ponturi pentru o vacanță reușită

În această perioadă, din 1 iunie 2022, au loc investigații geotehnice pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției.

”După finalizarea Studiului de Fezabilitate, în toamnă, putem să începem rapid pregătirea licitației pentru proiectarea și execuția autostrăzii Timișoara-Moravița”, a afirmat Cristian Pistol, directorul general al CNAIR

Construcția A9 va fi finanțată din fonduri europene, fiind un proiect prevăzut în Master Planul General de Transport și în Planul Investițional pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport 2020-2030.

Acordul a fost semnat joi de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și Tomislav Momirović, ministrul Construcțiilor, Transporturilor și Infrastructurii din Serbia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax