Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiune a Poliţiei Alba la trecerile de cale ferată. 18 şoferi au rămas fără permis, amenzi de peste 25.000 lei

Publicat

Polițiștii rutieri din județul Alba, sprijiniți de polițiștii Serviciului Transporturi, au desfășurat o acțiune ce a vizat prevenirea accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. 18 conducători auto au rămas fără permis, 9 dintre ei pentru nerespectarea regulilor la traversarea căii ferate.

Polițiștii Serviciului Rutier, ai Birourilor Rutiere Alba Iulia și Sebeș și ai Compartimentelor Rutiere Blaj, Aiud şi Ocna Mureș, sprijiniți de polițiști ai Serviciului Transporturi Alba au organizat joi o acțiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea normelor legale privind trecerea la nivel cu calea ferată.

Citește și Tren direct între Cluj-Napoca și Viena, introdus din decembrie de austrieci. Ajungi mai rapid decât la București

Cu ocazia acestei acțiuni, au fost constatate 74 de abateri contravenționale, din care 9 pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată.

Față de 18 conducători auto, pe lângă sancțiunea contravențională aplicată, a fost luată măsura suspendării permisului de conducere, din care 9 pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 25.295 lei.

Pentru prevenirea accidentelor ce pot avea consecinţe deosebit de grave, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba revine cu recomandarea adresată tuturor conducătorilor auto de a respecta regulile privind trecerea la nivel cu calea ferată.

Legislaţia rutieră sancționează acest tip de abatere cu amendă contravenţională cuprinsă între 9 şi 20 puncte amendă, iar ca măsură complementară, permisul de conducere este reţinut pe o perioadă de 90 de zile.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate