Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiune a Poliţiei Rutiere la Alba Iulia: 10 şoferi fără permis după ce nu au acordat prioritate pietonilor. Amenzi pentru alte abateri

Publicat

politie

politie 2 Amenzi de peste 6000 de lei şi 10 şoferi fără permis după ce nu au acordat prioritate pietonilor sunt rezultatele unei acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere, organizată joi de poliţiştii din Alba Iulia.

Potrivit IPJ Alba, acţiunea ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere cauzată de neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a străzii.

Poliţiştii au constatat 48 de abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, 10 dintre acestea fiind aplicate conducătorilor auto care nu au acordat prioritate pietonilor şi 5 pietonilor care s-au angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.

Restul de 33 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate astfel: şase pentru viteză excesivă, şapte pentru neportul centurii de siguranţă, opt pentru oprire/staţionare neregulamentară şi nouă pentru alte abateri constatate.

Complementar sancţiunii contravenţionale, celor 10 conducători auto ce nu acordat prioritate de trecere pietonilor le-a fost suspendat permisul de conducere.

Faţă de un alt şofer, care nu a respectat culoarea roşie a semaforului electric, a fost luată măsura complementară a suspendării permisului de conducere. Totodată a fost constatată o infracţiune la regimul rutier.

Valoarea sancţiunilor aplicate este de 6.035 lei.

De exemplu, la ora 15.36, a fost depistat F.D.I., de 26 de ani din Alba Iulia, în timp ce conducea pe B-dul Republicii din Alba Iulia un autoturism a cărui autorizaţie provizorie de circulaţie era expirată.

Faţă de conducătorul auto cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Citește și Noul COD RUTIER: De vineri, vorbitul la telefon „costă” cât un smartphone. Ce trebuie să respecte şoferii şi pasagerii

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax