Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Acțiune ca în filme a polițiștilor din Alba și Argeș: Cum au filat și lăsat o bandă de hoți să dea o spargere în Sebeș

Publicat

politie mascati

Supraveghere de la distanță, telefoane ascultate și puncte de control, asta au folosit oamenii legii din județele Argeș și Alba pentru a prinde o bandă de spărgători care acționau în mai multe județe din țară. 

Ba mai mult, chiar i-au lăsat să comită o spargere în Sebeș pentru a putea proba faptele ilicite. În urma acțiunii de filaj au fost identificați cinci bărbați, care apoi au fost cercetați pentru furt calificat și complicitate. 

În data de 10 octombrie 2022, dosarul de furt calificat a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară și va fi judecat pe rolul Judecătoriei Sebeș.

Totul a început după ce un bărbat din Pitești, patron al unei firme a făcut o plângere în care a zis că în noaptea de 18/19.05.2022, autori necunoscuți au pătruns, prin escaladare, în incinta societății al cărei administrator este de unde au sustras bunuri în valoare de 80.000 lei: scule, prelungitoare, polizoare, cupru și motorină.

Oamenii legii au făcut un dosar penal și au întocmit rapid un cerc de suspecți.

CITEȘTE ȘI: Cinci hoți, supravegheați de polițiști, au dat o spargere la o firmă din Sebeș. Cum i-au prins trupele speciale din două județe

Magistrații au admis cererea de urmărire, iar polițiștii din Pitești supravegheau fiecare pas al acestora.

Cei cinci bărbați au plecat cu o dubă, în data de 21 iulie 2022, înspre Sebeș. Pe drum, aceasta a fost preluată sub supraveghere de către polițiștii din Alba.

La un moment dat, în jurul orei 00.00, duba ajunge în Sebeș. Patru din cei cinci bărbați coboară din vehicul, iar duba merge pe un drum neasfaltat unde stă câteva ore.

Apoi la ora 04.37 duba se pune în mișcare și pleacă din Sebeș, însă mai târziu este urmărită în trafic și blocată pe stradă de trupele speciale din Pitești.

În orele petrecute în Sebeș, bărbații au dat o spargere la o societate comercială, însă nu știau că sunt filați de polițiști.

Mai exact aceștia au coborât din dubă au indetificat o locație din care au furat mai multe bunuri, apoi duba a venit după ei, au încărcat bunurile furate și au plecat.

Au sustras 21 de bidoane cu motorină, 270 de kilograme de alamă și 129 kilograme de cupru.

Gruparea este bănuită de comiterea mai multor furturi, cu același mod de operare, în județele Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba și Bihor.

În data de 10 octombrie 2022, magistrații Judecătoriei Sebeș au judecat dosarul în stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară și au admis începerea judecății a celor cinci bărbați.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax